Putyin kiadta a parancsot, az atomfegyverekről van szó

Vágólapra másolva!
Európa háborús pszichózisa csak nő, és egyre inkább sodródik a harmadik világháborúba. Egy atomháború kirobbanása pedig elképzelhetetlen következményekkel járna az emberiség számára. A nyugati, háborúpárti politikusok ennek ellenére folyamatosan az oroszok elleni nyílt összecsapásokról beszélnek. Válaszul Putyin a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban adott utasítást.
Vágólapra másolva!

Egyre nehezebb helyzetben vannak az ukránok, egyre drámaibb, világháborús őrületbe rántanak nyugati vezetők egyre több NATO-országot. Európa háborús pszichózisa csak nő.

Úgy tűnik, egyre közelebb kerül a világ az atomháborúhoz

Vlagyimir Putyin utasította a vezérkart, hogy készüljön fel a nem stratégiai nukleáris fegyverek használatáról szóló gyakorlatokra – jelentette az orosz védelmi minisztérium. 

A nem stratégiai nukleáris erők harci feladatok végrehajtására való felkészültségének növelése érdekében a vezérkar megkezdte a felkészülést a Déli Katonai Körzet rakétaalakulataival

– áll a közleményben. 

A RIA Novoszty orosz állami hírügynökség beszámolója szerint a gyakorlatra a közeljövőben kerül sor, és a repülőket, valamint a haditengerészetet is érinti.

A jelentés szerint a gyakorlat célja a nem stratégiai nukleáris fegyverek harci bevetésére szolgáló egységek személyi állománya és felszerelése készenlétének fenntartása, valamint az állam területi integritásának és szuverenitásának biztosítása - írta a Magyar Nemzet.

Megjegyzik, hogy ez egyben válasz az egyes nyugati tisztviselők Oroszország elleni provokatív kijelentéseire és fenyegetéseire is. 

Mint arról beszámoltunk, a háborúpárti nyugati politikusok egyre többször hangoztatják, hogy fel kell készülni az oroszok elleni nyílt háborúra. Emmanuel Macron francia elnök nem zárja ki a csapatok küldését sem Ukrajnába. Macron legújabb háborúpárti nyilatkozatában újra megerősítette februári nyilatkozatát, hogy Európának be kell szállnia az ukrán-orosz háborúba.

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, oroszukránháború, UkránOroszháború, háborúgaléria, összefoglalógaléria, 2024.05.02.
Képünk illusztráció!
Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata / MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Brit világháborús lépés

Ahogy arról beszámoltunk, a Reutersnek adott interjújában David Cameron azt mondta, hogy Ukrajna dönti el, hogyan használja az Egyesült Királyság fegyvereit. Arra a kérdésre, hogy ez magában foglalja-e az Oroszországon belüli célpontokat, azt mondta: 

Ukrajnának megvan ez a joga. Ahogy Oroszország csapásokat mér Ukrajna belsejében, teljesen érthető, hogy Ukrajna miért érzi szükségét annak, hogy megvédje magát.

Vagyis, hogy a brit fegyverekkel a brit kormány engedélyével támadhatják Oroszországot. Az is kiderült, hogy olyan fegyvereket adnak át az ukránoknak, amelyekkel mindez lehetséges is. 

Háborút akarnak a lengyelek is?

Vlagyimir Putyin orosz elnököt nem lehet a diplomácia eszközeivel meggyőzni az ukrajnai háború befejezésének szükségességéről – jelentette ki korábban egybehangzóan Radoslaw Sikorski lengyel és Annalena Baerbock német külügyminiszter a nyugat-lengyelországi Slubicében.