Feleségét és négy mostohagyerekét is brutálisan kivégezte, mégis szabadlábra kerülhet az elvetemült gyilkos

Vágólapra másolva!
2000 őszén egy brutális gyilkosság híre kavarta fel Cornwall lakóinak életét. Az akkor 33 éves Lee Ford megfojtotta feleségét, és annak előző házasságából született kamasz gyerekeit, ezután elásta őket. A hidegvérű gyilkosság után hetekig hazudott arról, hol vannak, ám a rendőrök végül tetten érték, miközben épp az elásott holttesteket készült más helyre temetni. A férfi jelenleg is börtönben tölti életfogytiglani büntetését, ám néhány éven belül feltételesen kiszabadulhat.
Vágólapra másolva!

1998-ban Lee Ford és felesége, Lesley egy Cornwall megyében lévő, csendes kis faluba, Crankie-be költözött az asszony előző házasságából származó, négy gyerekével, a 17 éves Sarah Jane-nel, a 16 éves Anne Marie-vel, a 14 éves Stevennel és a 13 éves Craiggel, illetve két közös gyerekükkel. 

Kis település lévén az emberek többsége ismerte egymást, ennek ellenére a pár igyekezett elrejteni magánéletüket a kíváncsi szemek elől. Ám szinte mindenki tudta, hogy Leslie bántalmazó, toxikus kapcsolatban él.

2000 augusztusában látták utoljára élve az asszonyt és a négy gyerekét, ezután rejtélyes módon eltűntek. Mint később kiderült, Ford  

fogott egy kötelet, megfojtotta és elásta őket. Ezután hetekig hazudott a szomszédoknak azzal kapcsolatban, hogy hol vannak.

 Azt mondta nekik, hogy Lesley elhagyta őt, és egyedül maradt két közös gyerekükkel - akiket életben hagyott. Közel egy hónap telt el így, anélkül, hogy bárki is bejelentést tett volna az eltűnésükről.

image

Napokkal azelőtt, hogy megtalálták egy egyik holttestet, Ford megkérte az egyik szomszédot, hogy nála tarthassa a gyerekek karácsonyi ajándékait, mert nem szeretné, ha megtalálnák.

Közben elhatározta, hogy a többi holttestet kiássa, és máshol temeti el. Miután 

Sarah Jane és Anne Marie holttestét sikeresen elvitte, és ugyanezt akarta tenni a többivel is, a rendőrök ekkor fogták el.

Kihallgatása során semmiféle értelmes magyarázattal nem tudott szolgálni a rendőröknek, miért ölte meg őket. Annyit mondott, fogalma sincs, hogyan tehette.

Ford azóta is a durhami börtönben tölti életfogytiglani büntetését, azonban 2027-ben feltételesen szabadlábra kerülhet.

Ezt persze az emberek többsége nem szívesen hallja, főleg nem Leslie exférje, Michael Tranter, aki 

szó szerint retteg a gondolattól, hogy pár éven belül kiengedhetik Fordot a börtönből, Michael annak idején még kampányt is indított azért hogy Ford soha ne kerülhessen szabadlábra, ugyanis sosem tudja megbocsátani neki, hogy megölte gyerekeit, és azok anyját.

image

A brutális gyilkosságról dokumentumfilm is készült, melyben a rendőrök a nyomozás minden apró részletéről beszámolnak.

Bár rutinos nyomozóként nem az volt az első eset, hogy  holttestet láttam, azonban be kell, hogy valljam, még engem is megviselt. A gyilkosság nyáron történt, és a holttestek már hetek óta ott voltak, így a szag leírhatatlanul szörnyű volt"

- idézte fel egyikük a borzalmas emlékeket.

Ahogyan megírtuk, novemberben azonosítottak egy amerikai kislányt, akinek holttestét a betonba temetve találták 35 évvel ezelőtt. A kislány apját és anyját gyilkossággal vádolják. 2003-ban pedig Angliában egy 17 éves lányt öltek meg, mert nem akart hozzámenni ahhoz a hárfihoz, akit a szülei kinéztek neki. 9 év telt el, mire fény derült az igazságra, a szülők egészen addig eljátszották, hogy sírva keresik, mintha csak élne.

Egy korábbi cikkünkben pedig 10 igazán sokkoló gyerekgyilkosságról olvashat.

 

Forrás: Mirror