Sorozatszínésznek adta ki magát egy csaló az interneten

Vágólapra másolva!
A 72 éves Mary Rylandet az egyik közösségi oldalon kereste meg egy csaló, az Outlander sztárjának kiadva magát. Rávette az asszonyt, hogy kriptovalutába fektessen be. A brit asszony kétszer 5000 fontot - alkalmanként 2,2 millió forintot - utalt át a csaló által megadott számlára.
Vágólapra másolva!

Az asszony azért kezdte el használni az egyik közösségi oldalt, hogy beszélgetni tudjon másokkal, mivel a férje lerokkant és emiatt keveset beszélt.

Itt gyakran írt posztokat és kommenteket az egyik Outlander rajongói oldalon. Az asszony szerint a csaló itt szemelhette ki magának.

Nem sokkal később a csaló a sorozat egyik sztárjának, Sam Heughannak adva ki magát ráírt az asszonyra.

Eleinte Mary kételkedett, de a csaló egy hamisított útlevélről küldött neki fotót, amivel meggyőzte az asszonyt.

A beszélgetéseik közben a csaló megtudta, hogy asszony befektetési lehetőséget keres, ezért azt ajánlotta neki, hogy vásároljon kriptovalutát. A nő a megadott számlaszámra előbb átutalt 5000 fontot. Napokkal később a csaló azt mondta neki, hogy nőtt a befektetése, és küldjön még 5000 fontot. Az asszony ezt meg is tette.

Mary végül akkor tudta meg, hogy átverték, amikor másik, hasonlóan átvert asszonyról olvasott. A pénzét egyelőre nem sikerült visszaszereznie

– írja a Mirror.

Az Origo megírta, hogy korábban egy netes csaló nagyon gyorsan szerzett meg több millió forintot, egy gelénesi csaló pedig több száz embert vert át. Egy budapesti csaló álláshirdetésekkel vert át embereket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!