Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

V4NA: Soros fiával tárgyalt New Yorkban a bevándorláspárti spanyol miniszterelnök

Vágólapra másolva!
New Yorkban egyeztetett Spanyolország gazdasági helyzetéről Pedro Sánchez ideiglenes spanyol bevándorláspárti miniszterelnök Soros György amerikai milliárdos fiával, Alexanderrel. A Soros-birodalom trónörököse Instagram-oldalára rakott fel egy közös szelfit a szocialista politikussal. Nem először találkozott az amerikai metropoliszban Sánchez Soros Györgyhöz köthető emberekkel, ráadásul a milliárdossal is jó viszont ápol – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Pedro Sánchez bevándorláspárti spanyol miniszterelnök is rész vesz New Yorkban az ENSZ közgyűlésén, ahol fényképek tanúsága szerint a sűrű programjában talált időt arra, hogy találkozzon a milliárdos, Soros György fiával, Alexanderrel.

A Soros-birodalom fiatal trónörököse Instagram-oldalán megemlékezett a spanyol politikussal történő találkozásáról.

"Pendro Sánchez, spanyol miniszterelnök sok dologban kiváló, a többi közt a szelfikben. Jó volt hallani a nézeteit Spanyolország gazdaságának a jövőjéről, főleg az ambiciózus kezdeményezéseiről a megújuló energiák terén, hogy az országa zöldebb legyen" - írta a kép alá Alex Soros.

Nem lehet véletlen, hogy Sánchez éppen most találkozott a Soros-birodalom trónörökösével, ugyanis Spanyolországban november 10-én ismét választásokat rendeznek,

miután a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) áprilisban megnyerte ugyan a választásokat, de nem akkora fölénnyel, hogy önállóan kormányozzon.

Az Unidas Podemos (Együtt Képesek Vagyunk Rá) nevű szélsőbaloldali politikai tömörüléssel folytatott koalíciós tárgyalásai pedig sikertelenek voltak. Ezzel véget ért a spanyol demokrácia XIII. parlamenti ciklusa, amely a második legrövidebb volt az ország történetében, összesen 126 napig tartott.

A Spanyol Szocialista Munkáspárt politikusa nem először találkozott New Yorkban Soros Györgyhöz közeli emberekkel.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Spanyolországban (AmCham Spain) honlapja szerint, tavaly szeptember 26-án Sánchezt New Yorkban látta vendégül a kereskedelmi kamara, ahol multinacionális nagyvállalatok, amerikai befektetési alapok, illetve egyéb globális pénzügyi részvényesek képviseltették magukat.

A leírás alapján, a találkozás célja az volt, hogy elemezzék a spanyol gazdaság helyzetét európai kontextusban és a spanyol kormány fő cselekvési irányait.

A megbeszélésen a honlap szerint képviseltette magát a Blackstone, a York Capital, a Morgan Stanley, a Lone Star Funds, az AIG, a Brookfield, a Providence, a Citigroup, az American Express, a Key Square, a Centerbridge, a Soros, a McKinsey & Company, illetve a Bank of America Merrill Lynch.

A tárgyaláson, amelyet zárt ajtók mögött rendeztek, a sajtó kizárásával több téma is felmerült.

Például a brexit, a katalóniai és a venezuelai helyzet, bankügyek, megújuló energetika, költségvetési konszolidáció, szociális és kiberbiztonság, illetve az Egyesült Államok is.

Az AmCham Spain egy fotót is megosztott a részvevőkről.

Forrás: V4NA

A fénykép jobb oldalán látható egy nő, Dawn Fitzpatrick, aki Soros György egyik megbízható szövetségese. Fitzpatrick a Soros Fund Management 25 milliárd dollárja felett diszponált 2017-ben, illetve ő felel a Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi alapjaiért is.

Köztudott, hogy Pendro Sánchez jó viszont ápol a bevándorláspárti milliárdossal.

A spanyol sajtó úgy tudja, hogy egy informátor szerint – aki közel áll a miniszterelnök köreihez – Sánchez és Soros között baráti a viszony, amely annak köszönhető, hogy a politikus évekig nemzetközi megfigyelőként dolgozott választásokon.

Az Okdiario spanyol hírportál szerint Sánchez még 2018-ban, alig három hónappal megválasztása után komoly támogatást kapott New Yorkban befolyásos üzletemberektől, többek között Dawn Fitzpatricktől is, aki a Soros Fund Managementnél dolgozott.

Emlékezetes egyébként, hogy

2018 nyarán (néhány héttel a fenti kép elkészülte előtt) titokban találkozott Sorossal, a madridi miniszterelnöki rezidencia épületében, a Moncloa-palotában.

A megbeszélés nagyjából másfél óráig tartott a spanyol Okdario által kiszivárogtatott információk alapján.

A portál szerint Soros megbeszélést folytatott Josep Borrell Fontelles akkori külügyminiszterrel is, aki 2004 és 2007 között az Európai Parlament elnöke volt, jelenleg pedig az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez