Európai turnéra indul az Omega együttes

Vágólapra másolva!
A negyvenkét éve alakult együttes tagjai szerint a rendszerváltás óta tartott nosztalgiakoncertekkel szemben ennek a sorozatnak az a különlegessége, hogy az Omega lesz az első zenekar, amelyik kimozdul a fővárosból, házhoz megy a rajongóihoz. Kóbor János elmondta, hogy a magyarországi fellépések után külföldön is több koncertet adnak.
Vágólapra másolva!

Az Omega 2004-es, májusban kezdődő turnéja alkalmával Zalaegerszegen, Békéscsabán, Nyíregyházán, Győrben, Miskolcon, Debrecenben és Pécsen koncertezik, majd a sorozat a budapesti Puskás Ferenc-stadionban fejeződik be szeptemberben.

Az eseményt meghirdető sajtóértekezleten az Omega tagjai - Molnár György gitáros, Debreceni Ferenc dobos, Kóbor János énekes, Mihály Tamás basszusgitáros és Benkő László billentyűs - azt mondták, régi adósságukat törlesztik a vidéki fellépésekkel.

Az Omega tagjai azt állították, sohasem mondták ki az 1962-ben alakított együttesről, hogy vége, a múltjukat pedig nem szégyellik, éppen ellenkezőleg szeretnének azzal dicsekedni, hogy az együttes a több mint négy évtized alatt mit hozott össze, és Kóbor szerint ezt ma is a meg akarják mutatni azoknak, akik ezt várják az Omegától.

A vidéki koncerteken mintegy két és fél órát játszik majd az Omega, amely állandó vendégekkel - Szekeres Tamás gitárossal és Gömöri Zsolt billentyűssel - egészül ki, valamint Keresztes Ildikó énekesnő is színpadra lép velük. A budapesti Népstadionban - Puskás Ferenc-stadionban - tartandó szeptemberi koncert részleteiről az Omega tagjai egyelőre nem beszéltek, annyi közöltek, hogy más lesz, mint a vidéki fellépések, s hogy tárgyalnak további vendégzenészekkel is.

Kóbor elmondta, hogy külföldi koncerthelyszínek is lesznek a budapesti koncert után: Berlin és Lipcse biztosnak látszik, további németországi, svájci, hollandiai és lengyelországi színhelyekről tárgyalnak.

Forrás: MTI

Gömörivel a 2001-es Illés-Metró-Omega koncert próbáján

A sajtótájékoztatón közölték még, hogy az Omega életművét, valamennyi albumát és kislemezét valamint angol nyelvű lemezeit összegyűjtő CD-box jelenik meg, DVD-összeállítások készültek az 1999-es Omega-turnéról, továbbá a 2001-es Illés-Metró-Omega koncert Omega-programjából. Lesz DVD az idei koncertekről is, amelyeket a budapesti koncert után nem sokkal igyekeznek megjelentetni.

A jegyárakról annyit mondtak, hogy igyekeztek azokat megfizethető szinten tartani, és a vidéki közönség ötezer forint körüli áron láthatja-hallhatja az Omegát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!