Külföldről finanszírozták a Telex Magyar Péterről szóló cikkeit

Magyar Péter - Gyurcsány Ferenc, Magyar Péter, MagyarPéter, Gyurcsány Ferenc, GyurcsányFerenc, montázs
Fotó: MTI/Lakatos Péter, Hegedüs Róbert
Vágólapra másolva!
A sokatmondó tényre Nagy Károly, a Transzparens Újságírásért Alapítvány vezetője hívta fel a figyelmet a HírTV új műsorában - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Május 6-án indult el a HírTV legújabb közéleti műsora, a Komment. A legelső adásban Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője, Renge Zsolt a budapesti Fidelitas elnöke, Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője és Nagy Károly, a Transzparens Újságírásért Alapítvány menedzsere vett részt - írja a Mandiner.

Magyar Péter, MagyarPéter, baloldali, tüntetés, Budapest, 2024. 04. 26.
Magyar Péter
Fotó: Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet 

Magyar Péter tüntetése kapcsán Brenner Koloman kifejtette, hogy Magyar Péter egy politikai valóságshow főszereplője. Huth Gergely pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valaki odafigyelve hallgatja Magyar szavait, rájön, hogy mindössze politikai nagyotmondásokat tartalmaz. 

Se füle, se farka

– fogalmazott az újságíró.

Nagy Károly szerint azonban sokan vannak azok a szavazók, akik az elmúlt években többször is csalódtak a baloldali ellenzékben, Magyar Péter pedig olyan mint Márki-Zay Péter volt korábban. Az elemző hozzátette, hogy az ellenzéki oldalon Magyar körül beindult felhajtás egyik fontos indikátora, hogy a kormánykritikus sajtó elfogultan számol be Magyar Péter ügyeiről. Nagy kiemelte, hogy a Telex brüsszeli forrásból finanszírozta a hétvégi Magyar Péter tüntetésről szóló tudósítását.

A Mandiner ellenőrizte a Transzparens Újságírásért Alapítvány vezetőjének állítását. Megállapítható, hogy több olyan cikk is született Magyar Péter anyák napjára szervezett pártpolitikai megmozdulásán, amelynek a végén a következő leírás található:

Forrás: Telex