Kiengedték a kórházból a kisfiút, aki az ötödik emeleti lakásukból esett ki Csepelen

Vágólapra másolva!
Két hete, egy csepeli panelház ötödik emeleti lakásából kizuhant egy 3 éves fiú. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba, mostanra azonban hazaengedték.
Vágólapra másolva!

A kisfiú az egyik csepeli panelház ötödik emeletéről, az egyik ablakon keresztül esett ki. Egy bokorra esett, így élhette túl a több mint 10 méteres zuhanást, de így is életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. 

A TV2 hírműsora, a Tények információi szerint most hazaengedték a hároméves kisfiút a kórházból. A fiút egy gyalogos találta meg az utcán súlyos sérülésekkel. Többek között sérült a lépe és több bordája is eltört. Az anya elmondta a Tényeknek, hogy szerinte Isteni csoda, hogy a fia túlélte a zuhanást. A gyerek a bukóra nyitott ablakot nyithatta ki teljesen, majd leesett, amíg az anyja zuhanyzott. 

Három bordája eltört, lett egy minimális agyrázkódása az eséstől, a lépe elkezdett szivárogni, a lapockája és a tüdeje is megzúzódott

 – mondta az anya a Tényeknek. Hozzátette, hogy a 3 éves fiú gyorsan gyógyul. 

Először azt hitték, hogy a fiú elbújt, ezért keresni kezdték. Sokkot kaptak, amikor észrevették, hogy mi történt valójában. 

„Azt mondták nekem, hogy minden rendben van vele. Már csak a háziorvoshoz kell néha majd elmennünk, hogy a tüdejét meghallgassa” – mondta a nő, aki azóta sokkal jobban figyel a gyerekére. A rendőrség eljárást indított az ügyben. 

Az Origo korábban megírta, hogy egy másfél éves gyerek esett ki egy budapesti lakás ablakán. A gyerek a kanapén keresztül tudott felmászni az ablakpárkányra, majd onnan a nyitott ablakon kizuhant az utcára. Az anya azért nem figyelt a kisgyerekre, mert a másik gyerekének adott inni a konyhában. A gyereket súlyos sérülésekkel vitték kórházba, a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg az életét. 

Áprilisban, az egyik kolozsvári iskola emeletéről zuhant le egy 16 éves diáklány. Amikor a mentők a helyszínre értek, a lány eszméleténél volt, de súlyosak voltak a sérülései ezért bevitték a kórházba.

Januárban a gyulafehérvári katona gimnázium emeletéről zuhant le egy 15 éves fiú. A diáktársai megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel, a helyszínen belehalt a sérüléseibe. 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!