Brüsszel továbbra is a tagállamokra akarja erőltetni a kötelező migránskvótát

Lampedusa, olaszország, migráns, illegális, embercsempész, 2023, szeptember, rendkívüli
Migrants gather outside the operational centre called "Hotspot" on the Italian island of Lampedusa on September 14, 2023. The tiny Italian island of Lampedusa struggled on September 14, 2023 to cope with a surge in migrant boats from North Africa after numbers peaked at 7,000 people -- equivalent to the entire local population. (Photo by Alessandro Serranň / AFP)
Vágólapra másolva!
A tagállamok közötti kötelező uniós menekültügyi megoldásra van szükség, amely a gyors határeljárások segítségével, valamint a migránsok befogadásával is járó szolidaritás által minden nehézségre és problémára választ ad - jelentette ki Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos szerdán Strasbourgban.
Vágólapra másolva!

Közölte: az illegális migrációt az táplálja, hogy az egység és összefogás hiányában az Európai Uniónak nincs közös migrációs és menekültügyi politikája.

Rekordszámban érkeznek a migránsok Európába Forrás: AFP/Alessandro Serrano

Szkínász az Európai Parlament plenáris ülésének az új uniós menekültügyi és migrációs csomag gyors elfogadásának szükségességéről tartott vitáján azt mondta, az embercsempészet felszámolása érdekében meg kell mutatni, hogy az Európai Unió képes az egységre és az összefogásra.