Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csütörtökön újra téma lehet a Tilos az ORTT-ben

Vágólapra másolva!
Az Országos Rádió és Televízió Testület csütörtöki ülésén több, a Tilos Rádióhoz kapcsolódó üggyel is foglalkozik majd valószínűleg. Várhatóan döntenek arról, hogy sürgősségi eljárásban vizsgálják-e ki a rádió egyik múlt heti műsorában felolvasott, Orbán Viktort becsmérlő sms ügyét.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) csütörtökön foglalkozhat több, a Tilos Rádióval kapcsolatos témával - értesült szerdán a médiahatóság egyik, név nélkül nyilatkozó tagjától az MTI. A testület tagja szerint csütörtökön szavaznak arról, megfellebbezik-e a médium műsorszolgáltatási jogának harminc napos megvonásáról szóló határozatuk végrehajtását felfüggesztő bírósági döntést.

Dönthetnek arról is, hogy vizsgálatot indítanak-e Tilos Rádió egyik múlt heti adásában felolvasott, Orbán Viktor volt miniszterelnököt becsmérlő sms-üzenet miatt - tette hozzá. Ha az öttagú testületből négyen megszavazzák, akkor sürgősségi eljárásban tárgyalnak majd a kérdésről. Ellenkező esetben a jövő heti ülések egyikének napirendjén szerepelhet az ügy.

Az ORTT január 21-én harminc napra felfüggesztette a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát, többek között azért, mert az egyik, Barangó néven ismertté vált műsorvezető szenteste azt mondta: "kiirtanám az összes keresztényt". A médiahatóság akkor - a Tilos másik két kifogásolt műsorát is tárgyalva - hat hónapra kizárta a rádiót a Műsorszolgáltatási Alapból való támogatásból, és utolsó - írásbeli - figyelmeztetésben részesítette.

Ha az ORTT ismét elmarasztalja a Tilost, az a rádió műsorszolgáltatási szerződésének felmondását vonhatja maga után. Az adó jelenleg azért sugározhat, mert a bíróság felfüggesztette az ORTT által kiszabott büntetés végrehajtását.

(A Tilos Rádió műsorainak szerkesztésében az [origo] több munkatársa részt vesz.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről