Csak komoly ellenőrzés után lehet ebben a Tescóban vásárolni

Vágólapra másolva!
Egy bristoli Tesco áruház új biztonsági intézkedést vezetett be a bolti lopások elleni küzdelemben, valamint a személyzet biztonságérzetének növelése érdekében. A vásárlók nem léphetnek be az áruházba, amíg nem ellenőrizték őket a CCTV kamerarendszeren keresztül.
Vágólapra másolva!

A bristoli Tesco áruház drasztikus intézkedéseket vezetett be a bolti lopások visszaszorítása, és a személyzet biztonságérzetének növelése érdekében. A vásárlókat alapos biztonsági ellenőrzésnek vetik alá még mielőtt megkezdhetnék a vásárlást. Arra kérik őket, hogy várjanak kint, amíg a személyzet átnézi a biztonsági felvételeket, és csak akkor engedik be őket, ha nem tartják őket veszélyesnek. Még a bevásárlókosarakat is eltávolították a bejárat mellől, nehogy a tolvajok megpakolva ezeket villámgyorsan elmenekülhessenek.

Tesco
Fotó: AFP PHOTO/Leon Neal / AFP PHOTO / LEON NEAL / AFP PHOTO

A múlt héten bevezetett új biztonsági intézkedés reggel 6 és 9 óra között, valamint az esti órákra szól, mert ilyenkor nem dolgozik a biztonsági személyzet. A North Street-en található üzlet munkatársai már régóta panaszkodnak arra, hogy a bolti lopások jelentős problémává váltak a környéken, így remélhetőleg ezzel az intézkedéssel biztonságosabb munkakörnyezetet lehet biztosítani számukra.

A Tesco megerősítette, hogy néhány évvel ezelőtt minden Express üzletében távvezérlésű ajtóbejárati rendszert szereltek fel, ami arra utal, hogy szükség esetén több helyszínen is bevezethetik ezt a biztonsági intézkedést. 

A Tesco szóvivője hangsúlyozta, hogy a cég fontos feladatának tekinti a személyzet biztonságát, ezért az elmúlt négy évben több tízmillió fontot fektettek be mindenféle biztonsági elemek beszerzésébe, többek között a testkamerákba.