Sikeres a Raiffeisen fintech programja

Startup illusztráció
Vágólapra másolva!
407 pályázat érkezett be a Raiffeisen Bank International AG (RBI) „Elevator Lab" elnevezésű fintech együttműködési programjának második szakaszában. Ez több mint húsz százalékos növekedést jelent az első szakaszhoz képest.
Vágólapra másolva!

Az Elevator Lab hat előre meghatározott területen várta a termékeket és megoldásokat fejlesztő fintech start-up vállalatok jelentkezését. A benyújtott pályázatok 23 százaléka (94 db) kapcsolódott a „Nyílt bankolás" területéhez, ezt követte a „Fejlett analitika" (89 db; 22 százalék), illetve a „Befektetési és kereskedési technológia" (61 db; 15 százalék).

A fennmaradó három terület, az „Új fióki élmény", a „RegTech" (a szabályozásnak való megfelelést biztosító technológiák) és a „Corporate Banking" (nagyvállalati banki szolgáltatások) az összes pályázat 36 százalékát (147 db) tették ki. Ez az arány összhangban van azzal, hogy

a KKE térségben mind a működő start-up cégek száma, mind a befektetett tőke szempontjából a fizetési szolgáltatások területe a legaktívabb fintech szegmens.

Sikeres a Raiffeisen Elevator Lab programja, közel kétszer annyi pályázat jött a régiónkból, mint korábban Forrás: Shutterstock

A pályázatok többsége Európából érkezett (74 százalék), ezt követte a második helyen Ázsia (17 százalék), harmadikként pedig Észak-Amerika (7 százalék). A jelentkezések 42 százalékát (171 db) Közép-Európából, többek között Magyarországról nyújtották be.

– mondta Johann Strobl, az RBI vezérigazgatója.

Az együttműködési programban résztvevő öt startup vállalkozást október elején Bécsben választják majd ki. Az RBI sikeres kísérleti projekteket valósított meg az Elevator Lab első szakaszának öt döntősével, és szerződést kötött az osztrák RegTech start-up céggel egy csoportszintű újgenerációs üzleti KYC megoldás (Know Your Customer/Ismerd meg ügyfeled) kifejlesztéséről és megvalósításáról.