Az Aegon Magyarország eladja jelzáloghitel-portfólióját

Aegon Magyarország
Vágólapra másolva!
Az Aegon Magyarország csoporthoz tartozó Aegon Hitel Zrt. eladta a közel 75 milliárd forintos jelzáloghitel-állományát – közölte az eladó pénzügyi tanácsadója, a KPMG kedden.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az állomány egy részét, amely kizárólag a fizetési késedelem nélküli ügyfélkört érinti, a Raiffeisen Bank Zrt. vásárolja meg. Az erről szóló szerződést június 4-én írták alá.

Aegon Magyarország épülete

Forrás: Wikimedia Commons/VinceB

Ezt követően az Aegon Hitel Zrt. társaságot a nem teljesítő hitelállománnyal együtt az Európában 24 országban jelen lévő, a követeléskezelésben piacvezetőnek számító Intrum svéd követeléskezelő társaság magyar leányvállalata vásárolja meg.

A tranzakció a felügyeleti jóváhagyások után, várhatóan az ősz folyamán zárul le.

Az Aegon Hitel Zrt. már évekkel ezelőtt befejezte a lakossági hitelek folyósítását, a hitelintézet 2014 márciusáig fogadott be új hiteligényléseket, majd a piaci helyzet változására tekintettel az új igénylések befogadását felfüggesztették.

A megmaradt 75 milliárd forint értékű portfólió néhány ezer ügyfelet érint.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a tranzakcióval kapcsolatban az Aegon Hitel Zrt. ügyfeleinek semmi teendője nincs, hamarosan pontos tájékoztatást kapnak a továbbiakról.