Az esőben mindenkit rommá vert a Red Bull

Események

F1 Grand Prix of Singapore - Previews P-20170917-00602 SINGAPORE - SEPTEMBER 14:  Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares for the weekend in the garage during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Stree
SINGAPORE - SEPTEMBER 14: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares for the weekend in the garage during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 14, 2017 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170917-00602 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Verstappennek és Ricciardónak senki nem ért a nyomába a Malajziai Nagydíj első szabadedzésén, amely a zuhogó eső miatt fél órával később kezdődött a tervezettnél. Igaz, úgy tűnt, sokan igyekeztek kímélni a gumijaikat, hátha később még szükségük lesz rájuk.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Eleinte úgy tűnt, az eső tönkreteszi a Malajziai Nagydíj első szabadedzését, ráadásul nem is a környéken megszokott, heves zivatar érkezett meg a pálya térségébe, hanem elhúzódó, de szintén erős esőzés sújtotta a helyieket. Az FIA már az edzés előtt jelezte, hogy határozatlan időre elhalasztják a kezdést, végül 30 perc elteltével kiengedték a pilótákat a pályára.

Fernando Alonso volt az első, aki kihajtott az aszfaltcsíkra, ráadásul megkapta az autójára a glóriát is. Ettől gyorsan megszabadult, a pályát viszont nagyon érezte annak ellenére is, hogy többször kiszélesítette azt. Miután intermediate abroncsokra váltott a mezőny, Alonso a 3. helyre lőtte a McLarent, újabb bizonyítékot nyújtva arra, hogy ha nem számít a motor, ők is versenyképessé válnak.

Verstappen végül Ricciardónál is gyorsabb volt - pénteki galéria! Forrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

Az eredmények tekintetében ez az edzés azonban nem róla, hanem a két Red Bullról szólt. Christian Horner pilótái nagyon bizonyultak, eleinte Daniel Ricciardo diktálta a tempót, majd Max Verstappen vette át a kezdeményezést, és végül alaposan feladta a leckét a csapattársának is. Az esőt kedvelő holland pilóta 1:48.962-vel az egyetlen volt 1:49 alatt, és

csak a két Red Bull fért be 1:50 alá.

Persze, a Mercedesek nem erőltették meg magukat, Lewis Hamilton csak az utolsók között jelent meg a pályán, majd a 6. helyen zárt Valtteri Bottas előtt. A két Ferrari már az elején kilátogatott, Sebastian Vettel egyszer ki is csúszott a fűre, Kimi Räikkönen autóján pedig a motorbeállításokat kellett finomítani az installációs kör után.

Gasly simán lenyomta az F2-ből beugró Gelaelt - galéria! Forrás: DPPI/Florent Gooden

Jól szerepeltek az újoncok és a beugrók, pedig nem volt könnyű dolguk. A Danyiil Kvjatot váltó Pierre Gasly a 9. leggyorsabbnak bizonyult, 2,2 másodpercet vert a Carlos Sainz helyén tesztelő Sean Gelaelre, de ennél is érdekesebb, hogy a Saubernél a Ferrari tehetsége, Charles Leclerc rögtön gyorsabb tudott lenni a füvön szintén megpördülő Pascal Wehrleinnél.

A Williamst műszaki hiba hátráltatta,

ezért Felipe Massa a mezőnyben egyedüliként nem tett meg mért kört az edzésen, míg Lance Stroll a 8. helyezett lett Gasly és a Renault duója előtt, amiben a beugró Szergej Szirotkin bő 1 tizedmásodperccel felülmúlta a legkésőbb a szezon végén búcsúzó Jolyon Palmert. A Haas beugrója, Antonio Giovinazzi is mindössze 1 tizeddel maradt el Romain Grosjeantól.