A Ferrari szoros csatában verte a Mercedest az időmérő előtt

Események

Forma-1, Sebastian Vettel, Ferrari, Kínai Nagydíj
Vágólapra másolva!
Vettel és Räikkönen előnye látszólag nagy volt, de csak a körülmények miatt: Hamilton egy hiba nélkül akár az élre is állhatott volna a Kínai Nagydíj utolsó, mozgalmas szabadedzésén, amelyen végre száraz volt a pálya. A Red Bull csak a Williamsekkel tudott harcolni. Az időmérő szorosnak, a verseny esősnek ígérkezik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A Ferrari párosa zárta az élen Kínai Nagydíj harmadik szabadedzését, az első olyat a hétvége folyamán, amelyet nem zavart meg a mentőhelikopter bevetését akadályozó köd.

Sebastian Vettel 4 tizedet vert Valtteri Bottasra, és majdnem 6-ot Lewis Hamiltonra, de a két élcsapat párharca ennél valójában kiélezettebb volt.

Ezúttal végre kissé még mindig felhős, összességében mégis napos idő fogadta a mezőnyt Sanghajban, így mindenki ki is használta az időt, hogy bepótolja a pénteken elvesztegetett két és fél órát. A versenyzők összesen 445 kört tettek meg, ötször annyit, mint tegnap. A legtöbbet, 51-et, éppen a Mercedes, míg a Ferrari ebből a szempontból csak a McLarent előzte meg a listán.

Vettel csak 5 századdal előzte meg Räikkönent Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

A hosszabb etapokat követően a legtöbben két időmérő-szimulációt is teljesítettek a szuperlágy gumikon. Vettel már az első fordulóban magabiztosan az élre állt, de Kimi Räikkönen csak a másodikban zárkózott fel hozzá. Ekkor javított a Mercedes párosa is: Hamilton az első, Bottas pedig az utolsó szektorban érte el az abszolút legjobb részidőt, és a brit versenyző a második mérési ponton még 6 tizeddel a csapattársa előtt járt, ám a hajtűben hibázott, így mögötte, csak a 4. helyen végzett.

A hiba nélkül, amellyel 7 tizedet vesztett a harmadik szektorban, Hamilton az élre állhatott volna, bár a második próbálkozása során Vettel is javíthatott volna az idején, ha a pálya középső részén nem megy lassan. Minden jel arra utalt, hogy a Ferrari és a Mercedes között szoros csata várható az időmérőn.

Az üldözőik alaposan lemaradtak tőlük. A Red Bull csak a Williamsszel tudott harcolni, sőt Max Verstappen és Daniel Ricciardo még Felipe Massától is kikapott, ráadásul a hátrányuk másfél másodperc volt Vettelhez képest. A legjobb tíz közé még egy Renault és egy Toro Rosso fért be, míg a tabella végén a McLarenek és a Sauberek birkóztak egymással.

Az edzés során több látványos hibát is láthattunk. Marcus Ericsson például megpördült, Bottas pedig kétszer is elfékezte magát,

ráadásul az autójáról menet közben letört a T-szárny, amihez még az FIA-nak is lehet egy-két szava.

A Haasról Melbourne-ben levetették ezt az aerodinamikai elemet, mert túlságosan mozgott.

A meteorológiai előrejelzések szerint a magyar idő szerint reggel 9-kor kezdődő időmérőn száraz idő várható, a holnapi versenyen viszont szinte biztosan esni fog, vagy nem sokkal a rajt előtt áll majd el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!