Rosberg délután átvette a vezetést Austinban

Események

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes, USA Nagydíj
Vágólapra másolva!
Az időmérő-szimulációk során fordult a kocka, és ő volt a gyorsabb a Mercedes pilótái közül, ezúttal Hamilton maradt le 3 tizeddel. Ricciardo beférkőzött közéjük.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül39 bejegyzés

Nico Rosberg átvette a vezetést az USA Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén csapattársától, Lewis Hamiltontól, aki az időmérő-szimulációk során nemcsak tőle, hanem Daniel Ricciardótól is lemaradt.

A napsütéses, de kissé szeles időben rendezett tréning meglehetősen eseménytelen volt, csupán néhány ártatlan kicsúszás történt közben, és egyszer meg kellett szakítani a Romain Grosjean Haasáról letört, a pályára került alkatrészek miatt. Rosberg már tíz perc után az élre állt, akkor még a lágy gumikon,

a legjobb kört az edzés elején mégis Hamilton futotta, aki annak ellenére csak 3 tizeddel volt lassabb a csapattársánál, hogy a közepes Pirellik voltak az autóján.

Rosberg vette át a vezetést délután Forrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

Ez a különbség azonban akkor is megmaradt közöttük, amikor mindketten a szuperlágy gumikra váltottak. A leggyorsabb keverék nem tűnt könnyen kezelhetőnek, Kimi Räikkönen le is sodródott vele a pályáról, ezért nem javított a korábbi idején, és Max Verstappen időmérő-szimulációja sem sikerült jól. Ricciardónak viszont sikerült beférkőznie a két Mercedes közé, miután mindössze 0,194 másodperccel bizonyult lassabbnak Rosbergnél.

A Ferrarik vetették be elsőként a szuperlágy gumikat, amikor a pálya talán még kevésbé jó állapotban volt,

de Vettel 8 tizedes hátránya így sem tűnt biztatónak. A két Force India ugyanakkor jó tempót diktált, Nico Hülkenberg és Sergio Pérez a 6-7. helyet szerezte meg. A szuzukai küszködés után ismét bejutott a legjobb tíz közé a McLaren is.

A hosszú etapokon a csapatok szokás szerint változatosan sakkoztak a gumikkal, de a Red Bull mind a szuperlágy, mind a lágy gumikon ígéretesen gyors volt. A csapatok versenyszimulációját azonban megzavarta a már említett megszakítás, amely miatt pár percre mindenkinek vissza kellett térnie a bokszba fél órával az edzés vége előtt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!