Rosberg az élre állt, Hamilton szenvedett

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Szingapúri Nagydíj, kicsúszás
Vágólapra másolva!
A Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén a címvédő nem tudott igazán gyors kört futni az ultralágy gumikon, a versenyszimulációja pedig egy hidraulikaszivárgás miatt teljesen kimaradt. Räikkönen közelítette meg a legjobban Rosberget, Vettel viszont elégedetlen volt a Ferrari balanszával.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A Mercedes átvette a vezetést, de csak viszonylag csekély előnnyel a Szingapúri Nagydíj péntek esti, helyi idő szerint fél 10-kor kezdődő második szabadedzésén, amely már teljesen mesterséges fényben zajlott. Nico Rosberg az egy évvel ezelőttinél két teljes másodperccel gyorsabb kört futva végzett az élen, ezzel szűk háromtized másodpercet vert legközelebbi üldözőjére, Kimi Räikkönenre, míg a címvédő Lewis Hamiltonnak gondjai voltak.

Rosberg az ultralágy gumikon magabiztosan állt az élre - katt a galériához! Forrás: AFP/Roslan Rahman

Rosberg késő délután egy elfékezés miatt a falban kötött ki, az autóját azonban estére teljesen megjavították, és úgy tűnik, a kisebb baleset nem zökkentette ki a ritmusból: habár a lágy gumikon csak a középmezőnyben kezdett, az időmérő-szimulációk során, az ultralágyakon magabiztosan állt az élre. Hamilton viszont először forgalomba került, aztán többször is lecsúszott a pályáról, így nem tudott javítani a szuperlágy Pirelliken elért idején.

A hosszabb etapokból pedig kimaradt, mert a Mercedes egy kisebb hidraulika-szivárgást fedezett fel az autóján.

A Ferrari számára is felemásan sikerült az edzés: Räikkönen az ultralágy gumikon megközelítette Rosberget, és maga mögé utasította a két Red Bullt, a Szingapúr specialistájának számító Sebastian Vettel viszont elégedetlen volt a balansszal, így a csapattársától is 7 tizeddel elmaradva csak 5. lett.

A Red Bull hozta a várt eredményt, bár Daniel Ricciardo a falat lekoccolva megpördült egyszer. Az edzés során sokan súrolták a korlátot itt-ott, de komolyabban csak Romain Grosjean autója sérült meg, amelyen összetört a hátsó vezetőszárny. A hátralévő háromnegyed órában vissza sem tudott térni a pályára, mert megrongálódott a Haas futóműve is, míg Fernando Alonso az edzés legvégén egy váltóhiba miatt volt kénytelen leparkolni a McLarenjét az egyik bukótérbe.

A McLaren nagy reményekkel érkezett az ázsiai városállamba, de egyelőre nem tűnt igazán erősnek: Alonso a 9., Jenson Button pedig a 12. helyen zárta az edzést, egy Force India és egy Toro Rosso is gyorsabb volt náluk.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!