A Mercedes elbújt, a Red Bull az élre állt délután

Események

Forma-1, Belga Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2016, Grand Prix of Belgium, #33 Max Verstappen (NLD, Red Bull Racing),
Vágólapra másolva!
Hamilton és Rosberg sem használta a legpuhább gumit a Belga Nagydíj délutáni edzésén, az első két helyre így Verstappen és Ricciardo ért oda. Vettelt megelőzte Hülkenberg is a Force Indiával, a két Haas és Wehrlein is jól szerepelt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül39 bejegyzés

A Belga Nagydíjon számítani lehet a felforgásra a gumistratégiákkal, amit már a csapatok rendelése is előrevetített, a délutáni edzés pedig egyértelműen bebizonyított: a csapatok egyik keveréket sem mellőzték, többen teljesítettek hosszú etapot a hétvégi legkeményebb abronccsal, a közepessel is.

Egyikük Lewis Hamilton volt, aki 14 kört nyomott le velük, és a legjobb idejét a Pirelli kísérleti gumiján jegyezte, így csupán 13. lett a tabellán. Abból a szempontból érthető volt az ütemterve, hogy az új motorelemekért járó büntetések következtében úgyis a mezőny végéről fog rajtolni.

Csapattársa, Nico Rosberg sem rakta fel a szuperlágy gumit,

a lágyakon a 6. helyre lett elég az ideje.

Verstappen volt a leggyorsabb Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

A mezőny élére így a Red Bullok ugrottak Max Verstappen-Daniel Ricciardo sorrendben, bár az edzés első felében még az ausztrál volt meggyőzően gyorsabb a hollandnál. Ricciardót 3 tized lemaradással Nico Hülkenberg követte, aki megelőzte a Les Combes kanyarkombinációnál kétszer is hibázó Sebastian Vettelt, a másik Force Indiát pedig az 5. pozícióba kormányozta be Sergio Pérez. Kimi Räikkönen hetedikként zárt, Vettelnél mintegy 2 tizeddel bizonyult lassabbnak.

Előkelő helyen végzett az újonc Haas istálló két pilótája, valamint a manoros Pascal Wehrlein is: Romain Grosjean – a mögötte végző Jenson Buttonnal azonos időt futva – 8., Esteban Gutiérrez 10., Wehrlein lett. Ezzel megelőzték többek közt az új motorral hajtó Fernando Alonso McLarenjét, továbbá a gyengélkedő Williams párosát. Valtteri Bottas amiatt vesztett körülbelül háromnegyed órát, hogy autójában ki kellett cserélni a vezérlőelektronikát.

Az edzésen keveset hibáztak a versenyzők, a közvetítés alapján például sem a La Source-ban, sem a Bus Stopnál nem történt megpördülés. Jolyon Palmer felkészülése kis híján megint műszaki hibával ért véget, mint délelőtt, de miután leparkolt, valahogy sikerült életet lehelnie a Renault-ba, és folytatni tudta a gyakorlást.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!