Hamilton kicsúszott, Rosberg nyerte az edzést a Hungaroringen

Események

Forma-1, Magyar Nagydíj, Nico Rosberg, Mercedes
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 22: Nico Rosberg of Germany driving the Mercedes AMG Petronas on track during practice for the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 22, 2016 in Budapest, Hungary. Arpad Kurucz / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Hamilton edzése mindössze negyedóráig tartott, mert falhoz csapta autóját az egyik gyors kanyarnál. Ricciardo megelőzte Vettelt, Verstappen Räikkönent, és a McLaren is jól szerepelt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A Mercedes végzett az élen a Magyar Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén is, ám ezúttal csak egyetlen autóval, ugyanis Lewis Hamilton megrongálta a futóművét egy balesetben, és

számára negyedóra és 4 kör után véget ért a gyakorlás.

A brit versenyző a 11-es kanyarba befordulva érintette a külső kerékvetőt, amitől keresztbe állt a Mercedese, és bal oldalával párhuzamosan nekiütközött a gumibáláknak. Bár a becsapódás szerencsés szögének köszönhetően vissza tudott poroszkálni a garázsba, a futóműve túlságosan megsérült ahhoz, hogy folytatni tudja a vezetést. Hamiltonnak át kellett esnie egy orvosi vizsgálaton is, de ez csupán formalitás volt, szemmel láthatóan nem lett baja.

Rosberg az élen tartotta a Mercedest Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

Rosberg így a szuperlágy gumikon kényelmesen megkaparintotta az 1. helyet. Mögé 6 tized hátránnyal Daniel Ricciardo zárkózott fel – aki mindenkinél gyorsabb volt a kanyargós középső szektorban –, és

Max Verstappen is beférkőzhetett volna Sebastian Vettel elé, ha nem követ el hibát az egyik kanyarnál.

A Ricciardónál több mint 7 tizeddel lassabb holland így csak az egyik Ferrarit, a 6. helyen végző Kimi Räikkönenét utasította maga mögé. Vettel az edzés elején arra panaszkodott, hogy nem működik rendesen a váltója.

A pénteki eredményeket illik fenntartásokkal kezelni, de a McLaren a várakozásoknak megfelelően relatíve erősen szerepelt, a három élcsapat autói mögött egymáshoz képest kis különbséggel Fernando Alonso és Jenson Button végzett, megelőzve a Force Indiákat. Alonso azután ugrott a 7. helyre, hogy hosszabb ideig szerelték autóját a megsérült padlólemez miatt.

Rosszabbul járt nála Jolyon Palmer: a brit csupán az edzés legelején, valamint körülbelül az utolsó 10 percben tudott pályára hajtani. Ezzel nem ért véget a műszaki hibát szenvedett pilóták névsora, Felipe Nasr és Carlos Sainz autója sem húzta ki a tréning végéig, bár ők nem vesztettek sok időt.

A középmezőnyben jól szerepelt Esteban Gutiérrez, aki a 11. helyre hozta be a Haast, megelőzve a Williamseket és a Toro Rossókat. Az edzésen Hamilton hibáján kívül Magnussennek és Haryantónak volt egy-egy megforgása, illetve elvétve láthattunk egy-két kicsúszást az 1-es kanyarnál.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!