Michelisz autója elfüstölt, Ficza pontot szerzett

Események

WTCC, rajt
Vágólapra másolva!
A magyar sztár versenyének egy tragikus fordulattal már a felvezető körben vége szakadt. Az esőben Mehdi Bennani nyert, a gyári Hondák és Citroenek még pontot sem tudtak szerezni.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A lehető legrosszabbul indult Michelisz Norbert számára a vasárnapi versenynap a túraautó-világbajnokság (WTCC) hungaroringi hétvégéjén. A magyar versenyző, akinek a kedvéért a rossz idő ellenére is sok rajongó látogatott ki a pályára, az 5. helyről indulhatott volna, de még a rajtig sem jutott el, a felvezető körben ugyanis félre kellett állnia a sűrű füstöt eregető Honda Civickel. A motor gyulladt ki, arról nincsenek információk, hogy Michelisz a második versenyen el tud-e indulni.

José Mária López satuba került a rajtnál Forrás: Farkas Péter - Origo

A nedves pályán a pole pozícióból induló Mehdi Bennani élen maradt a Citroënnel, mögötte azonban többen is problémába ütköztek. A 12. helyről induló Hugo Valente remekül rajtolt, és az élmezőnyben találta magát, ott azonban összeütközött Yvan Mullerrel, és mindketten visszaestek. Muller Citroënje meg is sérülhetett, a négyszeres bajnok egyre hátrébb került. Meglepő módon a 9. helyről induló csapattársa, José María López is küszködött, a legjobb tíz közé sem tudott bekerülni, valószínűleg azért, mert slick abroncson rajtolt, és az eső pedig újra rákezdett. A Citroën végül a 8. körben mindkét gyári versenyzőjét kihívta kerékcserére esős gumiért, ezért csak körhátrányból tudták folytatni a versenyt, és nem maradt esélyük a pontszerzésre.

A gyári Hondák pontot sem szereztek Forrás: Farkas Péter - Origo

A magyar szurkolók számára némi vigaszt jelentett, hogy a Zengő Motorsport Hondáját vezető Ficza Ferenc már a rajt után több helyet előrelépett, majd a többiek problémáját és a körülményeket kihasználva folyamatosan jött előre, és végül remek versenyzéssel a 9. helyen végzett. Ezzel nemcsak a gyári Citroëneket előzte meg, hanem a Hondákat is, amelyek szintén nagyon lassúak voltak az egész verseny alatt, valószínűleg rossz gumiválasztás miatt. Robert Huff épphogy lemaradt a pontszerzésről, 11. lett, Tiago Monteiro pedig közvetlenül mögötte végzett.

Ficza Ferenc, a Zengő Motorsport versenyzője első világbajnoki pontjainak örülhetett Forrás: Farkas Péter - Origo

A Sébastien Loeb csapatában versenyző Bennani zavartalan győzelmet aratott a privát Citroënnel, mögötte Nicky Catsburg és Tom Chilton küzdött a 2. helyért. A 10. helyről induló brit az utolsó körökben előzte meg a ladás Catsburgot, aki mögött Fredrik Ekblom, Gabriele Tarquini, Hugo Valente, Grégorie Demoustier, John Filippi, Ficza Ferenc és René Münnich végeztek pontszerző helyeken.

A gyári Citroënek még kereket is cseréltek verseny közben, amitől körhátrányba kerültek Forrás: Farkas Péter - Origo

A második hungaroringi futam 17.15-kor kezdődik, ekkor már a szombati időmérő edzés eredményének megfelelően sorakoznak fel a rajtrácsra az autók.

Friss hír, hogy Michelisz autóján turbót cserélnek, így szerencsére elindulhat a második versenyen, de leghátulról. Kiderült az is, hogy a Hondákon elöl slick, hátul esőgumi volt.