Räikkönen és Vettel lenyomta a Mercedeseket Kínában

Események

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Kínai Nagydíj
Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen steers his car during the first practice session at the Formula One Chinese Grand Prix in Shanghai on April 15, 2016. / AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Péntek délután a két Ferrari bizonyult a leggyorsabbnak, elég simán utasították maguk mögé Rosberget, aki pedig Hamiltont előzte meg viszonylag könnyedén. A címvédő megint kétszer is lesodródott a pályáról, Gutiérrez Haasján kigyulladtak a hátsó fékek.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A két Ferrari volt a leggyorsabb a Kínai Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, amelyen Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel a szuperlágy gumikon maguk mögé utasította a Mercedeseket. A tréningen a délelőttihez hasonlóan meglepően sok incidens történt: Pascal Wehrlein autóján lerázódott a pilótafülke fejvédő pereme, Esteban Gutiérrez Haasjának hátsó fékjei kigyulladtak, és a forró aszfalton, a viszonylag erős szélben sokan le-lesodródtak a pályáról.

Köztük a címvédő, Lewis Hamilton, aki

már délelőtt is kicsúszott kétszer, és ezt délután újabb két pályaelhagyással fejelte meg.

Ő eleinte a közepes, míg Nico Rosberg a lágy gumikat használta, de amikor mindketten a szuperlágy keverékre váltottak, Hamilton 2 tizeddel kikapott a csapattársától. Ráadásul a váltócsere miatt a versenyen eleve hátrányból fog indulni.

Räikkönen volt a leggyorsabb péntek délután - katt a galériához! Forrás: AFP/Johannes Eisele

A Ferrarik ismét más programot követtek, mint a többség, így a leggyorsabb keveréket is negyedórával később vetették be, amikor valamivel jobban lehettek a pályaviszonyok. A csapat számára ugyanakkor ígéretes, hogy

a pálya mindhárom szektorában ők érték el a legjobb részidőt.

Räikkönen, aki közvetlenül Vettel után teljesítette a körét, 1 tizedet vert a csapattársára, bár a német versenyző nem volt egészen kibékülve a balansszal. A leintés előtt csúnyán el is fékezte magát, kiengedve a Ferrarit egy szervizútra.

A Ferrarik és a Mercedesek mögött szokás szerint Daniel Ricciardo végzett a Red Bull-lal – igaz, ő is szóvá tette, hogy a pályaviszonyok trükkösek voltak. Bekerült még az első tíz közé Max Verstappen, a Force India párosa, valamint Valtteri Bottas is. A Williamsnél úgy vélték, sikerült megoldaniuk a délelőtti problémát, amikor Massa autójáról kétszer is levált a bal hátsó gumi: valószínűleg a kerékagy egy része ért hozzá. Egyébként ez Bottas esetében is megtörtént, csak ő megúszta defekt nélkül.

Fernando Alonso az első edzést követő orvosi vizsgálat után végleg megkapta a sanghaji rajtengedélyt, és a 11. helyen zárt. A Renault viszont a délelőtti, szintén defektet okozó, feltételezett futóműhiba miatt egyáltalán nem tudta pályára küldeni Kevin Magnussent, Gutiérrez pedig az első edzésen elszenvedett elektromos gondok és a másodikon jelentkező fékprobléma következtében egész nap csupán 6 kört teljesített.

A pénteken szerzett adatokat a csapatok az időmérőn nem feltétlenül tudják majd hasznosítani, mivel szombatra esős időt jósolnak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!