Vágólapra másolva!
Ígéretes tempót diktáltak a Bahreini Nagydíj szombat délutáni szabadedzésén: Vettel és Räikkönen 4 tizedet vert Rosbergre és Hamiltonra. Gyors volt a Haas is.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A Ferrarik végre mutattak valamit a potenciáljukból a Bahreini Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, amelyen egyenes küzdelemben nem is kicsi, 4 tizedmásodperces előnnyel maguk mögé utasították a Mercedeseket.

Sebastian Vettel a szuperlágy gumikon 1:31.683-as idővel biztosította be magának a vezetést, 4 századot verve csapattársára, Kimi Räikkönenre. Habár a Mercedesek az időmérőre rendszerint jobban fel tudják tekerni a motorjukat, és az sem biztos, hogy a naplemente után hamar kihűlő pályán a Ferrarik megtartják az előnyüket, a tempójuk így is ígéretes volt.

Räikkönen már a lágy gumis körök után is az élen állt, 3 tizeddel megelőzve a Mercedeseket.

Az Ezüstnyilak háziversenyét ismét Nico Rosberg nyerte, igaz, az előnye 6 századra apadt Lewis Hamiltonnal szemben, aki megint a pálya utolsó szektorában maradt le tőle.

Vettel zárt az élen az időmérő előtt Forrás: DPPI media/Florent Gooden

Az élkvartett mögött, az 5. helyen végző Valtteri Bottas hátránya már csaknem egy teljes másodperc volt Vettelhez képest. A Haas ismét megvillant, Romain Grosjean a 6., Esteban Gutiérrez a 8. helyen zárt a délután 5-kor kezdődő időmérő előtt, a Williams új, rövid orrkúpját ma megkapó Felipe Massa viszont csak 9. lett. A legjobb tíz közé még a két Red Bull fért be.

A McLaren nem tudta megismételni pénteki teljesítményét, amikor Jenson Button megkaparintotta a 3. helyet: ezúttal csak 13. lett. A sérült Fernando Alonsót helyettesítő újonc, Stoffel Vandoorne az edzés elején értékes időt vesztett egy olajszivárgás miatt, a szuperlágy Pirelliken végül mégis 4 századra közelítette meg rutinos csapattársát.

A Toro Rossók és a Force Indiák a lágy gumikon érték el a legjobb idejüket, így nem derült fény a valódi egykörös tempójukra.