Vágólapra másolva!
A Bahreini Nagydíj péntek esti szabadedzésén is a Mercedes maradt az élen, mögéjük némi meglepetésre Button jött fel a McLarennel. Vettel autójával történt valami, de már az időmérő-szimulációját is elrontotta.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Nico Rosberg magabiztosan megtartotta a vezetést a Bahreini Nagydíj naplementében rendezett, péntek esti szabadedzésén is, az egyre hűvösebb pályán a lágy, majd a szuperlágy gumikon is 2 tizedmásodpercet verve csapattársára, Lewis Hamiltonra. A Mercedesek mögött meglepetésre Jenson Button végzett a McLarennel, míg

a Ferrarik nem értek el reprezentatív időt az időmérő-szimulációk során,

ráadásul Sebastian Vettelnek le is kellett parkolnia az autóját pár perccel a leintés előtt.

Vettel a szuperlágy gumikon futott első körében lesodródott a 7-es kanyarban, ezért a lágyakon elért idejével szerepel a tabellán, mégpedig a 6. helyen. A Ferrari számára biztató volt, hogy amikor először bevetette ezeket a gumikat, rögtön 0,477 másodpercre közelítette meg a Mercedeseket – utána azonban nem javított, ráadásul Kimi Räikkönen szuperlágy pirellis köre sem sikerült tisztán.

Rosberg ma egész nap magabiztosan vezetett Forrás: Mercedes

Vettel az edzés végén már a vetélytársaihoz hasonlóan a szokásos versenyszimulációját teljesítette, amikor az etapja 5. körében le kellett húzódnia a pálya szélére. Először úgy tűnt, váltóhibáról lehetett szó, de ő maga úgy vélte, a Ferrari bal hátsó kerekét nem rögzítették rendesen, emiatt leért az autó hátulja. Igaz, ezt a csapatnál nem tartották valószínűnek, és

inkább a futóművel kapcsolatos problémára gyanakodtak.

Vettel a többieket a korlát mögül nézve fejezte be a mozgalmas edzést, amelyen mindhárom rendelkezésre álló gumit – a szuperlágy és a lágy mellett a közepeset is – kipróbálták a csapatok. Meglehetősen sok kört tettek meg, a Williams például 75-öt.

Hamilton az első szektorban rendszeresen gyorsabb, az utolsóban viszont lassabb volt Rosbergnél, aki máris 1,5 másodpercet vert csapattársa tavalyi pole idejére. A 3. helyezett Button a McLaren egyik tulajdonosának otthonában 1,3 másodperccel maradt le tőlük, egy tizedmásodperccel előzve meg Max Verstappen Toro Rossójára. Hátrébb a Red Bullok a Williamsekkel birkóztak, míg a sérült Fernando Alonsót helyettesítő Stoffel Vandoorne 11. lett.

Vettel mellett bajba került a Haas versenyzője, Romain Grosjean is, akinek az autójáról az egyik rázókövön leszakadt az első szárny egy része, közvetlenül az edzés vége előtt pedig füstölni kezdett, bár sikerült visszavergődnie vele a bokszba.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!