A Ferrari közel a Mercedeshez az időmérő előtt

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Ausztrál Nagydíj
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes GP MGP W07 action during 2016 Formula 1 championship at Melbourne, Australia Grand Prix, from March 18 To 20 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén, amelyen először volt teljesen száraz a pálya a hétvége folyamán, végre ízelítőt kaptunk az erőviszonyokból. Ismét Hamilton volt a leggyorsabb, de Vettel az idejét egy hosszabb etapon elérve sem maradt le tőle túlzottan.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A két Mercedes volt a leggyorsabb, de a Ferrari szorosan a nyomukban maradt az idénynyitó Ausztrál Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén, amelyen a csapatok a hétvége folyamán először teljesen száraz pályán készülhettek az időmérőre és a versenyre. Végre bepillantást kaptunk a várható erőviszonyokba, miután pénteken egész nap értékelhetetlenek voltak a körülmények az eső és az erős szél miatt.

Mindenki most próbálta ki először a szuperlágy gumikat Melbourne-ben,

az egész mezőny azon is érte el a legjobb idejét.

A közepes keveréket eddig senki nem használta, ami azt sugallja, hogy a versenyen sem szánnak szerepet neki.

Hamilton a hétvége eddigi legjobb idejét érte el Forrás: DPPI media/Florent Gooden

A lágy Pirelliken még Nico Rosberg állt az élen, akit a jelek szerint nem billentett ki a ritmusából különösebben a pénteki, szárnytörést okozó kicsúszás. A szuperlágyakon azonban Lewis Hamilton vette át tőle a kezdeményezést, 6 perccel a leintés előtt 0,176 másodpercet verve a csapattársára. 1:25.624-es ideje a hétvége eddigi legjobbja volt.

Sebastian Vettel mindössze 0,228 másodperccel maradt le tőle, ami azért különösen biztató a Ferrari számára, mert

ő egy 12 körös etap során érte el a legjobb eredményét,

a két Mercedes viszont csak 5 kört ment a szuperlágy gumikkal. Kimi Räikkönen a lágyakon eleinte gyorsnak tűnt, de végül az 5. helyre szorult – még Carlos Sainz is beférkőzött elé a várakozásoknak megfelelően erősen kezdő Toro Rossóval.

Míg az első hat helyet a Mercedes, a Ferrari és az STR pilótái szerezték meg, a Williamsnek Valtteri Bottas révén a 7. hely jutott, ő azonban már fél másodperccel elmaradt Sainztól. A finn versenyzőt szoros közelségben Daniel Ricciardo, majd kissé leszakadva Felipe Massa, Sergio Pérez és Fernando Alonso követte. A McLaren ígéretes tempót diktált az akciódús edzésen, melynek az elején Alonso megpördült egyszer a 15-ös kanyarnál.

Ugyanott, ugyanígy járt Pérez is, de kisebb pályaelhagyásból elég sokat láttunk. Rosberg egyszer Kevin Magnussennel tandemben mérte el az egyik féktávot,

a leglátványosabb incidens azonban a bokszutcában történt:

a garázs előtt gázt adó Rio Haryanto egy pillanatra megtorpant a Manorral, és így pont összekoccant a szintén akkor elinduló Romain Grosjeannal. A Haas elővigyázatosságból kicserélte a padlólemezt a francia autóján, fél órát veszítve.

Ma mutatkozik be a Forma-1 új, folyamatos kieséses időmérője, amely 7 órakor kezdődik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!