Szorosan követte a Mercedest Ricciardo és Vettel

Események

Forma-1, Mexikói nagydíj, Nico Rosberg, Mercedes
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP drives during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2015 in Mexico City, Mexico. Lars Baron/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az utolsó mexikói edzésen jellemzően a második gyors körön érték el a versenyzők a legjobb idejüket a lágy gumin. Nico Rosberg minimális előnnyel, 14 ezreddel előzte meg Lewis Hamiltont, Ricciardo és Vettel hátránya 1, illetve 2 tized volt. Kimi Räikkönen Ferrarija elromlott.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Bát a tapadás továbbra sem volt kielégítő, a Mexikói Nagydíj utolsó edzésén a péntekihez képest kevesebbet csúszkáltak a versenyzők. A csapatok az edzés túlnyomó részében a közepes gumikkal gyakoroltak, a lágy keveréket felrakva pedig érdekes minta volt megfigyelhető:

a pilóták jellemzően nem az első, hanem a második, néhányan a harmadik próbálkozásra futották meg a legjobb idejüket.

Összességében Nico Rosberg volt a leggyorsabb, majdnem 1:21 alá szorítva a köridőt, de Lewis Hamilton csupán 14 ezred lemaradással követte, és Daniel Ricciardo hátránya is alig rúgott többre 1, Sebastian Vettelé 2 tizednél. Érdekes lesz figyelni, hogy vajon a magyar idő szerint 20 órakor kezdődő időmérőn is ugyanez lesz-e a tendencia a gumikkal.

Nico Rosberg várhatja a legjobb esélyekkel az időmérőt Forrás: AFP/Lars Baron

Az első 13 versenyzőt 1,1 másodperc fedte le, vagyis nem voltak nagy szakadékok a csapatok között. Két pilóta, Kimi Räikkönen és Jenson Button számára ugyanakkor a tervezettnél hamarabb véget ért az edzés. A finn autójában a kipufogóban elhelyezett lambda-szonda hibásodott meg, ezért le kellett parkolnia a füstöt eregető Ferrarit, míg Jenson Button McLarenjében az egyik hibrid rendszer romlott el. Ketten együtt csupán 8 kört tettek meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!