Rosberg járt a leggyorsabban a vizen Austinban

Események

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes, USA Nagydíj
Vágólapra másolva!
Bár nem esett, vizes pályán kezdődött az USA Nagydíj hétvégéje a pénteki első szabadedzéssel, a csapatok mégis viszonylag sok kört tettek meg, mert az időmérőn hasonló időt várnak.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Ahogy várható volt, vizes pályán zajlott az USA Nagydíj első szabadedzése, miután a péntek reggeli eső csak néhány perccel a gyakorlás kezdete előtt állt el. Bár a következő másfél órában nem eredt el újra, az aszfalt az edzés végéig nedves maradt, a száraz pályára való slick gumikat nem is lehetett feltenni az autókra. A versenyzők azonban így is több kört futottak, mint máskor az esős edzéseken, hiszen a hétvége hátralévő részében is hasonló körülményekre lehet számítani, főleg szombatra jósolnak esőt.

Az edzés első negyedórájában még az esőgumikon hajtottak ki a pályára a versenyzők, de hamar jelezték, hogy az intermediate abroncsokon lenne célszerűbb folytatni a körözést. Nico Rosberg már 20 perc után az élre állt az 1:55.102-es idejével, majd az edzés felénél sokat javított, és az 1:53.989-es idejét nem is tudták megközelíteni.

Rosberg kezdett a legjobban az USA Nagydíjon Forrás: AFP/Mark Thompson

A német mögött folyamatosan változott a sorrend, végül a Red Bull pilótái szerezték meg a 2. és 3. helyet, de Danyiil Kvjat lemaradása is 1,2 másodperc volt a Mercedeshez képest. Daniel Ricciardo mögött Carlos Sainz végzett a 4. helyen, őt pedig a mindössze 4 kört teljesítő Lewis Hamilton követte. Sebastian Vettel lemaradása már 1,8 másodperc volt a 6. helyen, de a péntek délelőtti köridőkből még semmilyen következtetést nem érdemes levonni.

Fernando Alonso az új Honda motorral befért a mezőny első felébe, a 9. helyen zárt. Megelőzte például a két Williamst, akik pénteken egyébként sem szoktak az élmezőny környékén végezni, az esős körülmények pedig nem is kedveznek nekik.

A vizes pályán sokat csúszkáltak a versenyzők, néhány megpördülést is láthattunk, Valtteri Bottas pedig a bokszba hajtva még a szerelőit is majdnem elütötte, de komolyabb incidens nem történt. Az edzés vesztese Pastor Maldonado, aki mindössze egy ellenőrző kört tudott megtenni a tönkrement sebességváltója miatt.