Kvjat nyerte az edzést, a Mercedes hátrébb szorult

Események

Forma-1, Danyiil Kvjat, Red Bull, Szingapúri Nagydíj
Vágólapra másolva!
Pályafutása során először a fiatal orosz volt a leggyorsabb, Ricciardóval párban Räikkönent fogták közre a Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén. A Red Bull meglepetésre a hosszú etapokon is jóval gyorsabb volt a Mercedesnél.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül43 bejegyzés

F1-es pályafutása során először Danyiil Kvjat végzett az élen, amikor ő érte el a legjobb időt a Szingapúri Nagydíj péntek esti szabadedzésén. A Red Bull másik versenyzője, Daniel Ricciardo a 3. helyet kaparintotta meg közvetlenül a ferraris Kimi Räikkönen mögött, míg a Mercedes szokatlan módon kénytelen volt beérni a 4. illetve 7. pozícióval.

Kvjat 1:46.142-es ideje 1,3 másodperccel jobb volt, mint amivel Lewis Hamilton egy éve ilyenkor az élen végzett, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pályát azóta kissé átalakították. Az első három helyezettet csupán egytized másodperc választotta el egymástól, de a fiatal orosz a többiekkel ellentétben nem is a szuperlágy gumikon futott első, hanem a harmadik mért körében állította be a legjobb idejét.

Kvjat először zárt az élen egy edzést Forrás: AFP/Roslan Rahman

A Red Bull eleve ara készült, hogy erős lesz a motorteljesítményre viszonylag kis hangsúlyt fektető Szingapúrban, és a reményeik egyelőre beigazolódtak: Ricciardo a hosszú etapja során átlagosan fél másodperccel gyorsabb volt Hamiltonnál. A Mercedes igazgatója, Toto Wolff elismerte, hogy sem egy, sem több körön nem tudták rendesen működésre bírni a gumikat.

A Ferrari nem ment annyira meggyőzően, mint a Red Bull, Räikkönen azonban a lágy gumikon, az időmérő-szimulációk előtt még az élen állt, és a szuperlágyakon is csak később vesztette el a vezetést. Szemlátomást magabiztosabban érezte magát az autójában, mint a csapattársa, Sebastian Vettel, aki többször elfékezte magát, sőt ki is sodródott.

Nem ő volt az egyetlen: a szűk, reflektorfényben fürdő pálya sokakon kifogott, többen le is koccolták a falakat kissé. A legrosszabbul Will Stevens járt, aki még az edzés elején vesztette el az irányítást Manorja fölött az 5-ös kanyarban, és többé vissza sem térhetett a pályára, miután az első tréningen új csapattársa, Alexander Rossi járt pórul. Carlos Sainz pedig defektet is kapott, miután súrolta az egyik falat a Toro Rossóval.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!