Vágólapra másolva!
Végig ő volt a gyorsabb a Mercedes pilótái közül a Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén. Ricciardónak sikerült beférkőznie a Ferrarik elé, sőt Hamiltont is megközelítette, míg a Manor újonca, Alexander Rossi a falnak ütközött.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül32 bejegyzés

A Mercedes a Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén is elfoglalta a helyét a tabella élén, de az utcai pályán a szokásosnál kisebb volt az előnyük. Nico Rosberg ugyan végig vezetve magabiztos, több mint 3 tizedes előnnyel zárta az élen a gyakorlást, de Lewis Hamilton már csak 17 ezreddel előzte meg Daniel Ricciardót.

Rosberg volt az első, aki mért kört futott a világosban kezdődő, de teljes sötétségben befejeződő edzésen, és utána ki sem engedte a kezéből a vezetést. Folyamatosan javított az idején, majd fél órával az edzés vége előtt megfutotta az 1:47.995-ös körét, amely végül a gyakorlás legjobbjának bizonyult. Hamilton végig a nyomában volt, de komolyan nem veszélyeztette csapattársa elsőségét. A két Mercedesen egyébként az edzés első fél órája után kicserélték az első fékeket.

Rosberg végig az élen állt az első edzésen Forrás: Daimler

Ricciardo úgy is megközelítette Hamiltont a Red Bull-lal, hogy többször a tapadás hiányára panaszkodott. Az ausztrál a két Ferrarit utasította maga mögé, akik közül Sebastian Vettel végzett előrébb, de Rosberghez képest már fél másodperc volt a hátránya. A Williams az első edzést a mezőny második felében szokta zárni, ehhez képest most Valtteri Bottas a 6. helyen végzett, a két Toro Rossót és Hülkenberget megelőzve.

A másik Williamsszel Felipe Massa csak 17. lett, de így is megelőzte Danyiil Kvjatot, akinek a Red Bullját az edzés nagy részében szerelték, miután az első körei után arra panaszkodott, hogy elszállt a motorerő. A McLaren a szokásosnál jobban szerepelt a lassú utcai pályán, Fernando Alonso 2,1 másodperces lemaradással a 11. helyen végzett.

Az első F1-es versenyére készülő Alexander Rossi hasonló tempóra volt képes, mint csapattársa, Will Stevens, viszont az edzés utolsó perceiben összetörte a Manort. A 18-as kanyarban vesztette el az uralmát az autója felett, és a falnak ütközve lebontotta a jobb oldalát, ezért piros zászló alatt ért véget a gyakorlás.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!