Hamilton átvette a vezetést, Rosberg autója elromlott

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Brit Nagydíj
Vágólapra másolva!
A Mercedesnél a Brit Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén megfordult a sorrend, de Rosberg olajszivárgás miatt időt vesztett, és csak lóhalálában tudott megtenni egy gyors kört a közepes gumikon. A Toro Rosso ismét rendkívüli tempót diktált.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Lewis Hamilton visszavette a kezdeményezést a Brit Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén, amelyen csapattársa, a pályát pénteken uraló Nico Rosberg időt vesztett egy olajszivárgás miatt.

Silverstone-ban ismét kellemes, csak enyhén felhős idő és 21 fok fogadta a Forma-1 mezőnyét, az aszfalt azonban még nem volt olyan forró, mint tegnap délután, és mint várhatóan az időmérőn is lesz. A versenyigazgató, Charlie Whiting figyelmeztette a versenyzőket, hogy nem léphetik át a pálya határait, mert a „zéró tolerancia" elvét fogja érvényesíteni, vagyis aki mégis megteszi, annak elvehetik a köridejét. Az erős szél azonban alaposan megbolygatta az autók egyensúlyát, különösen a Copse kanyarban, ahol szinte kivétel nélkül mindenki lesodródott párszor.

Hamiltonnak sikerült a maga javára fordítani a helyzetet Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Végül Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak, aki egyedüliként tudta 1:33 alá szorítani a köridőt a közepes keverékű Pirelliken. Rosberg bő fél másodperccel elmaradt tőle, de ő az időmérő-szimulációját kénytelen volt lóhalálában teljesíteni az edzés legvégén, ráadásul az utolsó szektorban beragadt az egyik Toro Rosso mögé.

A Ferrari pilótái közül ezúttal az állítólag már az állásáért küzdő Kimi Räikkönen érte el a jobb időt, 0,775 másodperces hátrányban végezve Hamiltonhoz képest. A 4. helyet Sebastian Vettel szerezte meg, majd az ismét feltűnően gyors Toro Rosso párosa következett: Max Verstappen és Carlos Sainz beférkőzött a Williamsek elé, és simán lepipálta a Red Bullokat.

Az új Force India nem jutott be az első tíz közé, a McLaren pedig ismét siralmasan szerepelt. Jenson Button a két Sauber között 16. lett, Fernando Alonso számára pedig korán véget ért a gyakorlás, ezúttal hidraulikaszivárgás miatt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!