Vettel és Hamilton volt a leggyorsabb a zuhé előtt

Események

Forma-1, Sebastian Vettel, Ferrari, Osztrák Nagydíj, eső
Vágólapra másolva!
Az Osztrák Nagydíj utolsó edzésének felénél leszakadt az ég, s mivel Fernando Alonso sokadik műszaki hibája miatt pont előtte szakították meg néhány percre a tréninget, a mezőny nagy része nem tudta kipróbálni a szuperlágy gumikat. Száraz körülmények között Vettel, Hamilton és Kimi Räikkönen volt az első három sorrendje, a vizes pályán sokszor kicsúsztak a versenyzők.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A péntekinél hűvösebb körülmények fogadták a mezőnyt az Osztrák Nagydíj utolsó edzésén, amelynek az első fele száraz pályán zajlott, mielőtt percre pontosan megérkezett az előre jelzett eső. A mezőny nagy része csak a lágy típust próbálhatta ki a két slick keverékből, ugyanis a tréning megszakítását előidézve Fernando Alonso McLarenje pont akkor robbant le a célegyenesben, amikor az esőtől tartva sokan épp arra készültek, hogy még gyorsan felrakják a szuperlágy keveréket.

Így a lámpák zöldre váltásakor hiába hajtott ki szinte a komplett mezőny a bokszutcából, a szakadó esőben mindenki azonnal térhetett vissza oda. Nagy veszteség vélhetően azért nem érte őket, mert az időmérőn hasonló, vizes körülmények várhatók.

Megérkezett az eső a Red Bull Ringre Forrás: Farkas Péter - Origo

A lágy gumikon Sebastian Vettel érte el a legjobb időt, 17 ezreddel előzte meg Lewis Hamiltont és 183-mal Kimi Räikkönent. Nico Rosberg mindkét Ferraritól, valamint a legjobb idejét a szuperlágy keveréken jegyző Sergio Péreztől is kikapott. A Williams elfoglalta helyét a Ferrari és a Mercedes mögött (Felipe Massa 6., Valtteri Bottas 7. lett), és továbbra is úgy tűnik, hogy őket pedig a Lotus követi az erősorrendben.

A vizes aszfaltra eleinte nem akartak kimerészkedni a versenyzők, de az edzés utolsó perceiben néhány kivételtől - például Hamiltontól és a Lotus párosától - eltekintve mindenki újra volán mögé ült. A kezdeti óvatosság érthető volt, ugyanis mind az intermediate, mind az extrém esőgumikon sokszor kicsúsztak a versenyzők, és szerencséjük volt, hogy senki sem törte össze az autóját. A 2-es és a 3-as kanyarnál történt a legtöbb kisodródás.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!