Vágólapra másolva!
A Brazil Nagydíj utolsó edzésén Rosberg 1 tizeddel végzett Lewis Hamilton előtt, miközben a Williamsek a Red Bull elé ugrottak a tabellán. Szombaton már nem volt olyan pokoli forró az aszfalt, mint pénteken.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül31 bejegyzés

A világbajnoki címért küzdő két versenyző közül Nico Rosberg várhatja kedvezőbb előjelekkel az időmérőt Brazíliában, hiszen a két pénteki edzés után az utolsó, szombati gyakorláson is megelőzte Lewis Hamiltont. A Mercedes párosa a közepes keménységű gumikon nem ment rá az erős köridőkre, de a lágy keverékre váltva magabiztosan foglalták el az első két pozíciót, s kettejüket 114 ezredmásodperc választotta el.

Az edzést ezúttal borús égbolt alatt rendezték, így a pálya hőmérséklete nagyjából 20 fokkal kisebb volt, mint pénteken. Az újraaszfaltozott pályán így annak ellenére is sokat javítottak a versenyzők a tegnapi idejükön, hogy éjjel eső áztatta az aszfaltot, és sokan még mindig feltűnően csúszkáltak - a közepes keveréken a két Williams például 1:11-es idővel került az élre, holott ez tegnap a lágyakon még a Mercedeseknek sem sikerült.

Eddig Nico Rosbergnek áll a zászló Brazíliában Forrás: AFP

A grove-i csapat a Red Bull elé ugrott az erősorrendben, és két pilótájuk közül délelőtt Felipe Massa volt a gyorsabb, mintegy másfél tizeddel megelőzve Valtteri Bottast. A finnt Daniel Ricciardo követte a tabellán, a másik Red Bullt vezető Sebastian Vettel viszont csak 11. lett, többek között mindkét McLaren és Ferrari mögött végezve.

A sort a Force India párosa zárta, bár az utolsó, 18. Sergio Pérez vélhetően a versenyre készült, mivel úgyis hét rajthelyes büntetést fog kapni az időmérő után az austini ütközés miatt. Az edzésen két nagyobb vezetői hiba történt: az első 20 percben Hamilton és Jean-Eric Vergne is elrontotta a célegyenes végi féktávot annyira, hogy előbbi keresztbe csúszott, utóbbi pedig egy nagyobb kerülőt téve egy szervizúton tért vissza a pályára.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!