Räikkönen nem bírta tovább, az Instagramon élcelődött Hamiltonon

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Toszkán Nagydíj
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 10: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP rides a scooter in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 10, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Humoros sztorit tett közzé Kimi Räikkönen az Instagramon, görbe tükröt állítva a mai F1-es pilóták elé. Az apropót Lewis Hamilton öltözködése adta, de a finn pilóta mindenkit megnyugtatott, rá lehet számítani, ha bohém versenyző kell a sportágba.

Kimi Räikkönen közismerten megközelíthetetlen, híresen kerüli a nyilvános szerepléseket, nem élvezi a média érdeklődését és lassan húszévnyi F1-es szereplés után sem érzi magát otthonosan a rivaldafényben. Ennek szöges ellentéte az Instagram-profilja, amely kapcsán már az is meglepő, hogy egyáltalán létrehozta, de azóta humoros, egysoros kommentekkel rendszeresen megoszt gyakran személyes tartalmakat is.

Räikkönen ezúttal a csak átmenetileg látható sztori funkciót használta ahhoz, hogy egymás mellé állítsa az F1 néhai fenegyerekét, James Huntot és napjaink legismertebb autóversenyzőjét, Lewis Hamiltont, de a közösségi médiában természetesen rögtön megjelentek a sztori lementett kópiái is.

A finn pilóta Huntról és Hamiltonról posztolt képet egymás mellett,

a feliraton pedig a „Forma-1-es pilóták evolúcióján” élcelődik. A sztori második felében hozzáteszi: „ne aggódjatok, nincs még minden veszve!” Ezt egy saját fotóval illusztrálta, amelyen bulizás közben cigarettázik, feltehetőleg némi alkohol elfogyasztása után.

A 40 esztendős pilóta korábban kicsapongó életet élt, manapság sem veti meg az alkoholt, de nemrég egy rajongói kérdezz-felelekben azt írta, a kedvenc itala a víz, de ettől még nem akar élete végéig józan maradni. Huntot eddig is kedvelte, 2012-ben a Monacói Nagydíjon a brit pilóta minimalista sisakfestését használta, valamint különböző amatőr versenyekre James Hunt álnéven nevezett.

James Hunt, természetes közegében Forrás: Getty Images/Anwar Hussein

Az 1976-os világbajnokot riválisával, Niki Laudával közösen a „Rush – Hajsza a győzelemért” című filmben is bemutatták, Huntot akkor is tehetséges, de kicsapongó életet élő playboyként ábrázolták az alkotók. A mezítlábas fenegyerekről itt olvashatja portrénkat.