A Ferrari-vezér tudja, gödörben vannak, de bízik a mérsékelt fejlődésben

Forma-1, Toszkán Nagydíj, Scuderia Ferrari, Sebastian Vettel, Charles Leclerc
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 12: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF1000 and Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF1000 leave the garage during qualifying for the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 12, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Luca Bruno - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Noha az idei Forma-1-es szezonban a Ferrari elkeserítően szerepel, ügyvezető igazgatója szerint pedig mindannyian tökéletesen tisztában vannak vele, hogy gödörbe kerültek, úgy véli, hogy akár már jövőre, a 2022-es szabályváltozások előtt tehetnek egy lépést a jó irányba.

A Ferrari 1000. futama csak körítésében volt méltó a patinás olasz márkához, a pályán mutatott teljesítmény jócskán hagyott kívánnivalót maga után. A helyszínről nézte végig a Scuderia küszködését Louis Camilleri, a Ferrari ügyvezető igazgatója is, aki a tőle az idei évben megszokott őszinteséggel beszélt az istálló helyzetéről.

Camilleri tisztában van a jelenlegi helyzettel Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

A Ferrari jelenleg csupán a hatodik a pontversenyben, miután sem Spában, sem Monzában nem szerzett pontot, majd Mugellóban is csak a sok kiesőnek köszönhette, hogy mindkét autóval az első tízben végzett. Ilyen gyenge szereplésre évtizedek óta nem volt példa Maranellóban.

– mondta Camilleri a Sky Sportsnak. – Ez több tényező miatt van így, de bármit is mondanék most, az úgy hangozna, mintha kifogásokat keresnék. Mi pedig nem keresünk kifogásokat. Ami számít, hogy a problémáinkra koncentráljunk, és eltökélten dolgozzunk, hogy visszakerüljünk oda, ahol szerintünk a helyünk van."

Az ügyvezető igazgató korábban kijelentette, hogy nem számít rá, hogy 2022 előtt versenyképesek lesznek, valamint azt is elmondta, hogy nem akarja lecserélni a csapat élén álló stábot, mert a múltban ez sosem vezetett eredményre. Továbbra is kitart amellett, hogy 2021-ben sem fogják megváltani a világot, de nem tartja kizártnak, hogy valamennyit előre fognak lépni.

Mérsékelt fejlődésben azért bíznak Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Luca Bruno

„Reálisan nézve ez nehéz lesz. A Forma-1-ben mindig az idő ellen ellen harcolunk, mind a pályán, mind az autó fejlesztésében, és varázsütésre semmi nem oldódik meg. Úgyhogy mindez időbe fog telni.

Le a kalappal a Mercedes előtt, hihetetlen munkát végeztek. Meglátjuk, hogy a 2022-es új szabályokkal mindenki tiszta lappal kezdhet-e. Ebben reménykedünk."