Vágólapra másolva!
Főnöke azt várja tőle, hogy első Forma-1-es dobogója után magabiztosabb lesz az olykor túl kedves Alexander Albon, aki szerencsére a pályán azért jóval kevésbé előzékeny.

Alexander Albon Forma-1-es pályafutása 30. versenyén megszerezte élete első dobogós helyezését, főnöke szerint pedig ez majd segít neki kikászálódni a gödörből. A thai-brit pilóta már kétszer, a tavalyi Brazil Nagydíjon, illetve az idei Osztrák Nagydíjon is nagyon közel került ahhoz, hogy felálljon a dobogóra, de mindkétszer összeütközött Lewis Hamiltonnal. Az utóbbi időben rengeteg kritikát kapó versenyző a mostani verseny után azt is cáfolta, hogy hátráltatná őt a személyisége.

Albon első Forma-1-es trófeájával Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Egyetlen állva maradt Red Bullként a mugellói futamon Albon vállát nyomta a teher, hogy szállítsa az eredményt a csapatnak, végül pedig ez sikerült neki annak ellenére, hogy a rajtok után rendszerint visszaesett. Harmadik helye után a levezető körben megköszönte a csapatnak, hogy kitartottak mellette, ami az utóbbi időben nem lehetett könnyű, hiszen jócskán elmaradt a várakozásoktól.

Christian Horner a Sky Sportsnak adott interjúban úgy reagált erre az üzenetre, hogy Albon olykor talán még túl rendes is.

– mondta a Red Bull csapatfőnöke. – Amikor azonban felveszi a sisakot, előjön belőle az igazi versenyző. Nagy különbség van aközött, hogy valaki azt hiszi, hogy meg tudja csinálni, illetve tudja, hogy képes rá. Ez a pódium lökést ad az önbizalmának és a saját magába vetett hitének. Szerintem szépen fog építkezni innen."

Horner elmondása szerint Albon egyik erőssége az, ahogyan a technikai jellegű kérdésekhez viszonyul. Szerinte ez a tulajdonsága lehet az, ami kihúzza őt a gödörből.

„Szerintem a visszajelzései nagyon-nagyon jók, igazán jól megérzi az autó rezdüléseit, és szerintem ezzel kivívta a mérnökök tiszteletét is. Amint ez elkezd megmutatkozni a fejlesztésekben, az csak segíteni fog neki. Remélhetőleg a hátsó instabilitás, ami hatással van rá, ahogy hatással volt tavaly Pierre-re, míg Maxra nem igazán, ez elkezd majd egy kicsit jobban az ő szájíze szerint változni."

Horner szerint Albonnak segíteni fog, hogy megvan az első dobogója Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Amikor Ted Kravitz szembesítette főnöke szavaival, Albon úgy reagált, hogy versenyzés közben azért valóban nem szokott senkinek sem ajándékot osztogatni, de az autón kívül ilyen a személyisége.

A pályán kiteszem a könyökömet, ott nagyon más vagyok. Amikor felveszem a sisakot, akkor szenvedélyesebbé válok."