Társoldalunk:

Vettel még mindig nem igazodik ki a Ferrarin, Leclerc elégedettebb

2020.09.12. 17:14

Ismét felemás eredménnyel zárult az időmérő edzés a Ferrari számára, miközben Charles Leclerc remekelt, Sebastian Vettel simán kiesett a Q2-ben. A monacói pilóta úgy véli, ilyen jó eredményre nem számítottak, de a futamon nehéz lesz ezt megtartani.

A vártnál jobb szerepléssel az 5. helyről rajtolhat Charles Leclerc a Ferrari történetének 1000. F1-es futamán, a Toszkán Nagydíjon. A monacói versenyző a Q3-ban az első körében használt gumikon futott, a második körre viszont új abroncsokat kapott, és szerencséjére Esteban Ocon balesete sem hátráltatta, ellentétben több vetélytársával.

Leclerc a vártnál jobban szerepelt a Ferrarival - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi

„Nagyon boldog vagyok az egész kör miatt, sikerült mindent összerakni és az 5. hely mindenképpen jobb a várakozásainknál. Ezzel igen-igen elégedett vagyok” – lelkesedett a Sky Sports műsorában, de a versennyel kapcsolatos esélyeivel kapcsolatban óvatosan fogalmazott.

„Jó lehetőség, de a többi csapat pénteki versenytempója alapján elég sok autó akadt, ami erősebb a miénknél. Nehéz lesz feltartani őket, de ez az én dolgom az autóban, mindent bele fogok adni” – ígérte Leclerc.

A Ferrari pilótája az előző két hétvégéhez képest sokkal jobban szerepel, ebben annak is van egy kis szerepe, hogy a Ferrari tesztelt Mugellóban a szezon előtt, de Leclerc úgy vélte, ez maximum az első szabadedzésen hozta őket mérhető előnybe. Annak nagyobb a jelentősége, hogy az alacsony leszorítóerőt megkövetelő pályák után Mugellóban jobb beállításokat sikerült találni.

„Monza és Spa hihetetlenül nehéz volt az egész csapatnak. Alacsony leszorítóerővel iszonyúan küszködtem az autó irányítása során, a beállításokkal is nagyon nehéz volt jól eltalálni a balanszt. Itt most ez jól sikerült, és így nagyon jó érzés vezetni az autót. Nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy küzdjünk az élen álló srácokkal, de a balansz ma jó volt és ez magabiztossá tett, így mindent beleadhattam az időmérős körömön.”

Ugyanezt nem mondhatta el magáról Sebastian Vettel, aki a monzai szégyent és a Q1-es kiesést egy hajszállal ugyan elkerülte, de a Q2-ben már egyértelmű volt, hogy búcsúzni kényszerül, ráadásul a Ferrari ügyfélcsapata, az Alfa Romeo színeiben induló, Kimi Räikkönentől is kiesett. Vettel szerint az autóját továbbra is nehezen lehet vezetni.

Vettel csak Giovinazzit és a két Haast tudta megelőzni a Ferrari-motort használó csapatok között - GalériaForrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

„Küzdeni kellett, de idén eddig mindig küzdelem volt, ettől függetlenül megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt megtenni, én is igyekeztem egy kicsit jobban kiismerni az autót és mindent beleadni, hogy alkalmazkodjak hozzá. Szerintem még mindig van, amire rá kell jönnünk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK