Társoldalunk:

Verstappen: Közel vagyunk a Mercedeshez, elégedett vagyok

2020.09.11. 18:03

Max Verstappen és Alexander Albon is elégedetten nyilatkozott a Toszkán Nagydíj első két szabadedzése után, mindkettejüket ugyanaz a meglepetés érte.

Versenyzői nyilatkozatai alapján jó napot zárt a Red Bull Racing a Toszkán Nagydíj péntekjén. Max Verstappen a harmadik, Alexander Albon pedig a negyedik helyet szerezte meg a két Mercedes mögött a második szabadedzésen, előbbi hátránya ráadásul alig több, mint két tizedmásodperc volt az első helyen záró Valtteri Bottas mögött. Mindkét pilóta elégedett volt az autóval, és az igen élvezetes mugellói pályát méltatta.

Jól viselkedett a Red Bull pénteken - Galéria!Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

„Elégedettek lehetünk az autó viselkedésével, szerintem jó első nap volt ez Mugellóban. Nem vagyunk túl messze a Mercedestől, ami jó. Persze az egyensúlyon mindig lehet javítani, de összességében igen elégedett vagyok – értékelt Verstappen, akihez csatlakozva Albon is úgy vélte, a balul sikerült monzai verseny után végre ismét a jó úton járnak. – Egy kicsit még javítanunk kell a kocsi egyensúlyán, de Monza után nem lehetünk elégedetlenek. Ez egy hagyományos pálya, úgyhogy remélem minden visszatér a normál kerékvágásba."

Mindketten először vezettek Forma-1-es autót a gyors kanyarokkal tűzdelt mugellói aszfaltcsíkon, így a szokásosnál élvezetesebben telt számukra a pénteki edzésnap.

„Nagyon klassz ezen a pályán Forma-1-es autóval körözni, mert olyan sok a gyors kanyar. Az első és második Arrabiatát könnyedén padlógázzal teljesítjük, hihetetlen és élvezetes vezetni ott. Nincs igazán trükkös része a pályának, egyszerűen nagyon jó a ritmusa és nincs rajta lassú kanyar, ami tetszik nekem" – nyilatkozta Verstappen.

„Nagyon gyors, nincs igazán hely a hibázásra, ahogyan azt Lando [Norrisszal] is láthattuk. Trükkös pálya, különösen azért, mert az egyes kanyartól a tizenötösig nagy az oldalterhelés" – tette hozzá Albon.

Mindkét pilótának bejöttek a gyors kanyarok - Galéria!Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI PHOTOGRAPHER/Rudy Carezzevoli

Az 5245 méteres aszfaltcsík a pilóták nyakát és az abroncsokat is nagy kihívás elé állítja, mindkettő nagy terhelést kap. Utóbbi azonban még így is kisebbet, mint azt a két versenyző előzetesen gondolta.

„Ma elég jól éreztem magam, de nyilván vasárnap eléggé meleg lesz, és 59 kör egyhuzamban nem lesz könnyű. Ugyanakkor szeretem, ha van egy kis kihívás. Nem kellene panaszkodnunk emiatt, ezért edzünk és készülünk, úgyhogy nem kellene panaszkodnunk" – mondta Verstappen a fizikai kihívásról.

Meglepően jól kitartottak a gumik, habár nem tudom pontosan, hogy mi volt ennek az oka – nyilatkozta Albon. – Még a lágyak is elég jól teljesítettek, úgyhogy nem hiszem hogy találkozni fogunk a silverstone-ihoz hasonló problémákkal, ugyanakkor szerintem egynél több kerékcsere lesz."

Verstappen is megerősítette, hogy rosszabbra számított a gumik viselkedését illetően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK