Hamilton többé nem vezeti a Ferrariját

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Toszkán Nagydíj
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 10: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP rides a scooter in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 10, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton komoly elhatározásra jutott annak érdekében, hogy mostantól még jobban óvja a környezetet.

Lewis Hamilton jó ideje a Forma-1-es mezőny élharcosának számít a környezetvédelem terén. A hatszoros világbajnok rendszeresen hangsúlyozza, hogy milyen fontos a környezettudatos életmód, amit ő maga is igyekszik követni. Ezzel együtt időről időre a kritikák kereszttüzébe kerül amiatt, hogy szavait nem követik tettek. Nem úgy most.

Hamilton újabb lépést tett a környezetbarátabb életmód felé Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Hamilton az évek alatt köztudottan szép kis gyűjteményre tett szert utcai autókból, többek között a tulajdonában van egy LaFerrari, egy Pagani Zonda, egy McLaren P1 és egy 1960-as Shelby Cobra is.

Ezekben az autókban azonban elmondása szerint mostantól csak a garázsában fog gyönyörködni, úgy döntött ugyanis, hogy a környezettudatosság jegyében többé nem vezeti azokat.

„Nehéz dolog ez, mert vannak emberek, akik azt mondják, hogy »igen, de te Forma-1-es autóval versenyzel minden hétvégén,«" – nyilatkozta a Toszkán Nagydíj csütörtöki sajtónapján azokra utalva, akik kritizálni szokták őt. – Nem mindenki tudja, hogy mekkora jelenleg a sportágunk ökológiai lábnyoma és mit teszünk annak érdekében, hogy javítsunk ezen. Emellett a magánéletemben is rengeteget változtatok. Többé már nem vezetem a tulajdonomban levő autókat, kizárólag az elektromos Mercedes EQC-met."

Hamilton többet nem vezeti a Ferrariját sem

A Forma-1 tavaly fenntarthatósági tervet jelentett be, aminek értelmében a sportág célja, hogy 2030-ra teljesen karbonsemlegessé váljon, 2025-re pedig minden versenyhétvége fenntartható legyen. Hamilton pedig a sportautóiról való lemondás mellett egyéb módon is tesz a környezetért: amellett, hogy vegán életmódot folytat,

eladta magánrepülőgépét, a versenyhétvégéken pedig kifejezett kérése, hogy a repülőtérről elektromos autóval vigyék a pályára.

A hatszoros világbajnok a héten azt is bejelentette, hogy csapatot indít az Extreme E nevű elektromos tereprali-bajnokságban.