Társoldalunk:

Hamilton saját lassúságában látja lemaradásának okát

2020.09.11. 18:42

Lewis Hamiltonnak egyelőre nem sikerült olyan jól elsajátítania a Toszkán Nagydíjnak otthont adó mugellói versenypályát, mint csapattársának, a hatszoros világbajnok szerint ezért volt hátrányban pénteken. Az elképesztően gyors aszfaltcsík azonban így is elnyerte a tetszését.

Nem hazudtolta meg magát a Mercedes Mugellóban sem, és szokásához híven az élen zárta mindkét pénteki tréninget. Valtteri Bottas ezúttal azonban nem csak az első, hanem a második szabadedzésen is gyorsabb volt Lewis Hamiltonnál, aminek okát a hatszoros világbajnok saját magában látja. Elmondása szerint egyelőre nem sikerült olyan jól elsajátítania a toszkánai aszfaltcsíkot, mint Bottasnak és Max Verstappennek.

Hamilton egyelőre nem tudott mindent kihozni magából - Galéria!Forrás: Getty Images/Jennifer Lorenzini

Hamilton az első edzésen több mint öt, a másodikon pedig két tizeddel maradt el Bottas idejétől. Hátrányát az első és a második szektorban szedte össze, és ő maga is tudja, hogy javulnia kell. „Tetszik, jó gyors” – jellemezte röviden a pályát a Mercedes világbajnoka. Egyértelműen igazi kihívást jelent, egyszerűen csak még nem megy olyan jól itt, de dolgozom rajta."

„Próbálok a határon menni, vannak jobb részei, mint az utolsó szektor, amivel meglehetősen elégedett vagyok. Az első és a második szektor azonban gyengébben megy, különösen az első. Ott még igen sok maradt benne. Max és Valtteri nagyon gyorsak ott, úgyhogy ma este sokat fogom tanulmányozni az adatokat, és remélhetőleg holnapra javulok."

Ami a pályát illeti, Hamilton is ódákat zengett róla, és a Török Nagydíj helyszínén található gyors baloshoz hasonlította.

„Majdnem olyan érzés itt vezetni, mint az isztambuli nyolcas kanyarban. Hihetetlenül gyors, elképesztő élményt nyújt. Nehéz lesz vigyázni a gumikra a versenyen ezekben a kanyarokban, de mindenki ugyanazzal a problémával néz szembe. Itt nincs idő játszadozni, nagyon-nagyon komoly ez a pálya. Csak gyors és középgyors kanyarokból áll, nem is váltunk negyediknél lejjebb. Nagyon gyors és nincsenek nagy bukóterek, különösen ha a nyolcas és kilences kanyart nézzük. Néztem a bokszba bevezető körömben, hogy micsoda tempóval megyünk át ott. Imádkoztam, hogy a gumik kitartsanak."

Bottasnak is bejött a gyors pálya - Galéria!Forrás: AFP/Getty Images/Miguel Medina

Csapattársához hasonlóan Bottast is lenyűgözte Mugello. „Nagyon jól szórakoztam ma, minden egyes kört élveztem – nyilatkozta a finn. – A teljes első szektor a nagysebességű sikánokkal és a második szektor is elképesztő, jó érzés volt ott vezetni az autót. Az első edzésen még elég nagy alulkormányzottsággal küzdöttem, a második edzésen azonban már csak helyenként tapasztaltam ezt. Még elég sok köridőt nyerhetünk mind az autó, mind az én oldalamról."

Bottas és Hamilton is kiemelte, hogy fizikálisan nem lesz egyszerű a vasárnapi futam az óriási oldalterhelés miatt. Előbbi azt mondta, hogy már a pénteki edzésnap után is érezte, hogy a szokottnál jobban meg lett dolgoztatva a nyaka.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK