Pérez maradna az F1-ben, miután elküldték Vettel miatt

Forma-1, Sergio Pérez, Racing Point, Toszkán Nagydíj
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 10: Sergio Perez of Mexico and Racing Point walks the track during previews ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 10, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez elárulta, nem számított arra, hogy elküldik a Racing Pointtól az érkező Sebastian Vettel miatt. Egyelőre nincs terve, de az F1-ben szeretné folytatni a pályafutását.

Hét év után Sergio Pérez elhagyja a korábban Force India, jelenleg Racing Point, jövőre pedig Aston Martin néven induló silverstone-i istállót, ami Sebastian Vettelt szerződteti a helyére. A mexikói pilóta korábban elismerte, neki kell távoznia, ha helyet kell csinálni a négyszeres világbajnoknak, de a közelmúltban már azt nyilatkozta, a Vettellel kapcsolatos pletykák elhalkulására számít.

Pérezt elküldik az év végén a Racing Pointtól Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Nem így történt, Pérez szerdán este, a Racing Point pedig csütörtökön reggel jelentette be a változásokat, amelyekről az érintett sem sokkal korábban értesült. „Lawrence [Stroll] tegnap felhívott azzal, hogy másik irányba indulnak el” – mondta Pérez, aki

úgy érezte, a közelmúltban inkább a maradásáról volt szó.

„Olyan visszajelzéseket kaptam, amelyek mindegyike arra utalt, hogy a csapat meg akart tartani – nyilatkozta. – Zajlottak egyeztetések a háttérben a szerződésekről, de ezekről nem vagyok hajlandó semmit sem elárulni, mert szerintem az ilyen dolgoknak a csapat és köztem kell maradniuk. Átnéztünk néhány pontot a szerződésben.”

A mexikói versenyzőnek lényegében az Alfa Romeónál (Sauber) és a Haasnál van esélye a folytatásra, mindkét istállónál jól jön, hogy tőkeerős szponzorok is állnak mögötte. Pérez 2011-ben és 2012-ben a Saubernél töltötte pályafutása első két F1-es szezonját még a Ferrari támogatásával, majd a nagy rivális McLarenhez igazolt, de egy szezon után elküldték, ekkor kötött ki a Force Indiánál.

„Talán jól jött volna a jövőm szempontjából, ha kicsit tisztábban látok, mert akkor kerestem volna B tervet, de lehet, hogy az sem változtatott volna semmit. Régóta ebben a közegben mozgok, így működik az F1 őrült világa” – mondta.

Pérez megy, Vettel érkezik Forrás: AFP/Joe Klamar

„A legfőbb célom, hogy az F1-ben maradjak. Úgy érzem, még mindig nagyon fiatal és sikerre éhes vagyok,

Hosszútávúnak is kell lennie, mert 2022-ben a szabályváltozásoktól nagy átrendeződést várok. Ezért is akarom folytatni, mert úgy vélem, hogy sok lehetőség lesz – jelentette ki a 30 esztendős pilóta. – Ha semmi vonzót nem találok az F1-ben, akkor megfontolok más sorozatokat és más dolgokat is.”

Fogynak a helyek az alsóházban is

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján megkérdezték a Haas két pilótáját, Romain Grosjeant és Kevin Magnussent is, ők még egyelőre nem tárgyaltak a folytatásról az istállóval, de Günther Steiner csapatfőnök korábban nem zárta ki azt sem, hogy akár mindkettejüket lecserélik.

A helyzetet bonyolítja a Ferrari is, ami valószínűleg elhelyezné a 2021-es mezőnyben az F2-ben versenyző Callum Ilottot és Mick Schumachert is, ez a szabad helyek számát rögtön kettőre csökkenti. A Motorsport-Magazine.com megkérdezte Helmut Markót is, de a Red Bull tanácsadója kijelentette, Alexander Albonnal terveznek a Red Bullnál, Christian Horner csupán azért beszélt Pérez menedzserével, Julian Jakobival, mert az ő ügyfele a Red Bull által támogatott Sébastien Buemi is.