Társoldalunk:

Red Bull: Minden összeesküdött ellenünk, de az Alpha Taurinak örülünk

2020.09.06. 20:22

Max Verstappen szerint borzasztóan balszerencsés hétvégén vannak túl, hiszen a holland pilóta kiesett, míg Alexander Albon körönként 1 másodpercet vesztett az autó sérülése miatt. Az Alpha Tauri sikerének viszont a Red Bullnál is örülnek.

Balszerencsésen alakult a Red Bull számára az Olasz Nagydíj, hiszen az Osztrák Nagydíj után ismét olyan versenyt tudhatnak maguk mögött, amelyen egyik pilóta sem szerzett pontot. Max Verstappen motorproblémák miatt esett ki, míg Alexander Albonnak a rajtnál történt ütközés pecsételte meg a sorsát. holland versenyző elárulta, próbálták orvosolni a problémát, de nem sikerült. 

Verstappent motorhiba hátráltattaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

„Gyakorlatilag ami elromolhatott, az ma el is romlott – nyilatkozta. – A kerekek kipörgése miatt rosszul rajtoltam, utána pedig beragadtam egy DRS-vonatba, ahol szinte lehetetlen volt előzni. A piros zászló utáni újraindításnál a motorban probléma lépett fel, amit megpróbáltunk megoldani, de nem tűnt el, ezért fel kellett adnunk a versenyt, ami nyilvánvalóan elszomorító. Ezt a futamot egyszerűen el kell felejtenünk, és tovább kell lépnünk, mert jövő héten egy teljesen új pályára megyünk.”

Verstappen hozzátette, örül a futamot megnyerő Pierre Gasly, illetve az Alpha Tauri sikerének, és bízik benne, hogy kiélvezik a „nagyszerű eredményt, mert megérdemlik”. Albon szintén gratulált a faenzai istállónak, de más pozitívum az ő esetében sem akadt. Az első kanyarban pont Gaslyval ért össze, és mivel átvágta az első sikánt, a padlólemeze jelentősen megsérült. Emellett ráadásul 5 másodperces büntetést is kapott, mert nem hagyott elég helyet Romain Grosjeannak.

Nem volt egy szórakoztató verseny, a 15. hely pedig egyáltalán nem tükrözi a csomagunk erősségét. A padlólemez bal oldali része súlyosan megsérült az első kanyarban történt összeérés után, a büntetést követően pedig gyakorlatilag véget ért a versenyünk. Nem volt tapadásunk, és jelentős leszorítóerőt vesztettünk, szóval ez egy hosszú futam volt, ahol a végig lassan haladtunk. Csapatként nehéz hétvégén vagyunk túl, amire számítottunk, de a körülményeknek köszönhetően még a vártnál is sokkal keményebb volt.”

Albon versenye már az első körben megpecsételődöttForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke érthető módon szintén nem volt elégedett az eredmény miatt. A brit szakember kijelentette, Albon körönként 1 másodpercet veszített a sérülés miatt, ezért a 15. pozíciónál nem tudott előrébb végezni. Ezzel együtt ő sem feledkezett meg az Alpha Tauriról, illetve kollégájáról, Franz Tostról.

„Először is szeretnék mindenkinek gratulálni az Alpha Taurinál, főleg Franznak, Pierre-nek és a Hondának, ők nagyszerű eredményt értek el a monzai győzelemmel.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK