Vágólapra másolva!
Optimistán készül a hétvégi Olasz Nagydíjra Daniel Ricciardo, aki úgy véli, a biztonsági autó nélkül akár Max Verstappent is támadhatta volna a dobogóért a Belga Nagydíjon.

Váratlanul jól szerepeltek a Renault pilótái a vasárnapi Belga Nagydíjon, Daniel Ricciardo és Esteban Ocon a 4-5. helyen ért célba, ráadásul az ausztrál versenyző a leggyorsabb kört is magáénak tudhatta, így összesítésben a Mercedes után a legtöbb pontot szerezték a spái versenyen. Ricciardo és Ocon ugyan a dobogótól papíron messze volt, de a 4. helyezett pilóta szerint lett volna esélye Max Verstappen támadására is.

Ricciardo úton a 4. hely felé a spái pályán Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

„Ha [Pierre] Gasly és [Sergio] Pérez stratégiája nem alakít ki távolságot Max és köztem, akkor meggyőződésem, hogy tudtam volna tartani Maxszal a lépést az utolsó etap során – utalt Ricciardo arra, hogy

a biztonsági autós fázis alatt végrehajtott kerékcserék miatt az Alpha Tauri és a Racing Point átmenetileg beférkőzött a Red Bull és a Renault közé, és időbe telt, mire ismét megelőzte őket.

„Azért lépett meg, mert időt vesztettünk a stratégia miatt, aztán nagy volt a hátrányunk a vége felé. Ha minden jól megy, Monzában eléggé versenyképesnek kellene lennünk” – összegzett Ricciardo, bár arra nem tért ki, hogy Verstappen a verseny végén 5 másodpercet adott le az előnyéből, hogy az abroncsai biztosan kibírják a leintésig.

A 31 esztendős pilóta elismerte, őt is meglepte, hogy mennyire versenyképes volt a Renault a hétvégén, bár számított arra, hogy alacsony leszorítóerővel jó lesz az autója. „Amikor hallottam a köridőket, és azt, hogy a Mercedes visszavett, úgy voltam vele, hogy biztos mindenki csak spórol a motorjával. Utána viszont úgy tűnt, hogy tényleg küszködnek, mi meg egyre gyorsabbak lettünk. A végén igazán ígéretes volt a tempónk.”

Abiteboul ellenezte, hogy Ricciardo ráhajtott a leggyorsabb körre, de végül örült, hogy sikerült

Ricciardo nemrég fogadást kötött csapatfőnökével, Cyril Abiteboullal, amennyiben az ausztrál pilóta dobogós helyet szerez az idei szezon során, Abiteboul csináltat egy tetoválást, amelynek a helyét ő, de a mintáját Ricciardo választhatja. A versenyző a Belga Nagydíj után azt mondta, főnöke már kezd aggódni a vállalása miatt.

„Mondtam neki, hogy legyen éber a következő hét nap során. Tavaly Monzában még erősebbek voltunk [mint Spában], és ha ez most is így lesz, akkor már csak a dobogós helyek állnak előttünk. Nem akarok túlságosan előre szaladni, ahogy a csapat sem, de szerintem magabiztosan mehetünk Monzába, és nagy céljaink lehetnek.”

Ocon az utolsó körben előzte meg Albont az 5. helyért

A mezőny egyik mókamestere elárulta, már látott képeket az interneten Abiteboul arcáról Mike Tyson híres tetoválásaival, de azt mondta, nem akar kiszúrni a főnökével, ezért, ha összejön a dobogó, valamilyen kellemes emléket örökítene meg. „Talán a helyszínt, ahol a dobogó összejön, a pályát, a várost vagy az országot. Meglátjuk. Vagy talán egy shoey-t! Ezt majd kitaláljuk, ha odaérünk, de biztos, hogy tengernyi ötletünk lesz!”