Ricciardo: Alonso 39 évesen is gyors lesz az F1-ben

Forma-1, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso
RICCIARDO Daniel (aus), Aston Martin Red Bull Tag Heuer RB14, ALONSO Fernando (spa), McLaren Renault MCL33, portrait, press conference during the 2018 Formula One World Championship, Belgium Grand Prix from August 23 to 26 in Spa -Francorchamps, Belgium - Photo Julien Delfosse / DPPI
Vágólapra másolva!
A Renault-tól távozó Ricciardo nem számít arra, hogy a helyére érkező, az F1-be két év szünet után visszatérő Alonso gyorsasága megkopott volna.

Fernando Alonso 39 évesen, két év távollét után jövőre visszatér a Forma-1-be. Mindezt a Renault színeiben teszi, amelynél két felvonást már eltöltött a karrierjében, és az elsőben érte el eddigi legnagyobb sikereit, a két világbajnoki címet.

A McLarenhez igazoló Daniel Ricciardo helyét veszi át, és az ausztrál versenyző szerint semmit sem vesztett a sebességéből.

– jelentette ki az AS-nek. – Nem láttam, hogy mihez fog kezdeni. Tudom, hogy sokféle sorozatban indult az F1 elhagyása után, de azt nem tudtam, hogy vissza akar-e térni."

Ricciardo és Alonso 2018-ban egy sajtótájékoztatón Forrás: DPPI/Dppi

Hosszabb kihagyást követően ketten folytatták F1-es karrierjüket hasonló életkorban a közelmúltban, Michael Schumacher és Robert Kubica. Mindketten árnyékai voltak hajdani önmaguknak, de ők a köztes időszakban jóval kevesebbet versenyeztek, mint Alonso. A spanyol híres arról, hogy minden körülmények között kihozza a maximumot. Utolsó évében minden alkalommal legyőzte csapattársát az időmérőn, Ricciardo szerint ez is mutatja, hogy nem kopott a tudása a kor előrehaladtával sem. A hosszútávú versenyeken és az Indy500-on ezt igazolta, bár utóbbin eredményekben mindez nem mutatkozott meg.

Ricciardo a Renault-t képesnek tartja az idén mutatott fejlődés folytatására, amivel közeledhetnek az élmezőnyhöz (amit a csapat ütemterve már korábbra vizionált), és a 2022-es szabályváltozásban is nagy lehetőségeket lát. "Úgy gondolom, a Renault hatékonyan fog fejlődni a következő években."

Ricciardo idén még a Renault-t vezeti, jövőre a McLarenhez megy Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Úgy érzi, némi szerencsével akár egy dobogós helyet is elcsíphetnek. "Kicsit közelebb kerültünk a megvalósításához idén, mert ütőképesebbek lettünk, míg a Ferrari visszaesésével új lehetőségek nyíltak meg. Lehetséges [a dobogó], de tökéletes versenyt kell futnunk hozzá" – szögezte le.