Társoldalunk:

Verstappen eltérő taktikájában bízik a versenyre

2020.08.08. 17:37

Max Verstappen az élmezőnyből egyedüliként fog a kemény gumikon rajtolni a 70. Évforduló Nagydíján. A holland pilóta ebben és a rajtjában bízik.

Ezúttal nem sikerült odaérnie a Mercedesek mögé Max Verstappennek, valamint Alex Albon ismét nem tudta megközelíteni a csapattársát. Előbbi ennek ellenére nem volt elégedetlen az időmérő edzés után, sőt, kifejezetten örült az őt Lewis Hamiltontól és Valtteri Bottastól elválasztó Nico Hülkenberg sikerének. Albon eközben némileg tanácstalan volt amiatt, ami az utolsó Q3-as körében történt vele.

Albon nem találta a tempót a lágy gumikon - Galéria!Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

„Mindig más fogadott, amikor kimentem a pályára – nyilatkozta a Sky Sportsnak a 8. helyen végző thai-brit pilóta, aki ezúttal fél másodpercet kapott Verstappentől. – Hogy őszinte legyek, érzésre nem volt borzasztó, elég jó kört mentem használt közepes gumikon a Q3-ban, úgyhogy elég optimista voltam az utolsó kör előtt, de végül csak szenvedtem, másnak érződött a korábbi körömhöz képest, és új lágyakon nem tudtam megjavítani a használt közepesen futott körömet. Most azon kell dolgoznunk, hogy megértsük, hogy miért nem."

Albon a Sky Sports riporterének kérdésére helyeselve egyetértett azzal, hogy a versenytempójukban azért bízhatnak, hiszen egy héttel korábban is sikerült jó néhány helyet javítania, ettől függetlenül a mosolya azért egyáltalán nem volt őszinte.

Verstappennek is lehetett volna oka bosszankodni, hiszen nem sikerült szállítania a papíron lehetséges legjobb eredményt, azaz a harmadik helyet.

Ezzel szemben elmondta, hogy örül az előtte végző Hülkenberg teljesítményének.

„Nagyon örülök Nicónak. Mindig a mezőnyben kellene lennie, remélem, hogy ezzel a teljesítménnyel lesz ülése jövőre" – dicsérte a koronavírusos Sergio Pérez helyére beugró németet.

Verstappen bízik a kemény gumikban - Galéria!Forrás: 2020 Pool/Frank Augstein/AP/Frank Augstein

A top tízből Verstappen lesz az egyedüli, aki kemény gumikon kezdheti meg a versenyt, ami a rajtnál akár hátrányba is hozhatja, ő azonban nem számít ilyesmire. „A múlt héten a mögöttem lággyal rajtolókhoz képest is jó volt a rajtom – utalt arra, hogy közepese keveréke ellenére nem tudták őt elkapni a lágy gumin levők. – Csak jó elrugaszkodás kell. Hogy őszinte legyek, nem számítok túl nagy gondra a mögöttem indulókkal. Remélem, hogy tiszta lesz a rajtom. A kemény gumi a múlt heti közepes, úgyhogy nem hiszem hogy annyira rossz lesz a közepes gumin rajtolók ellen. Talán veszítek egy kicsit az elrugaszkodásnál, de az első etapra szerintem ez a jobb gumi. Persze ez attól is függ, hogy lesz-e Safety Car, úgyhogy majd meglátjuk. Legalább valami mást csinálunk, mint a többiek körülöttünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK