Társoldalunk:

Veszélyben lehet Vettel Aston Martinhoz igazolása?

2020.08.07. 10:15

Sajtóértesülések szerint Sergio Pérez mexikói szponzorai jelentős összeget áldoznának arra, hogy a pilóta továbbra is a 2021-ben Aston Martinná alakuló Racing Point versenyzője legyen. Ezzel kútba eshet Sebastian Vettel leigazolása, aki még mindig nyugodt saját jövőjével kapcsolatban.

Az utóbbi hetekben egyre valószínűbbnek tűnt, hogy a Ferraritól az idény végén távozó Sebastian Vettel a jelenleg még Racing Point néven működő, jövőre már Aston Martinként induló istállónál folytatja pályafutását. A felek nem cáfolták meg az egymás iránti érdeklődést, a brit autógyárban részesedéssel rendelkező Toto Wolff pedig megerősítette, hogy a négyszeres világbajnok valóban tárgyal a csapattal. A napokban már arról lehetett olvasni, hogy múlt héten csak Sergio Pérez koronavírus-fertőzése miatt nem történt meg a bejelentés, a megállapodás azonban megszületett, és csak idő kérdése, hogy a csapat bejelentse Vettel érkezését. Vagy mégsem?

Pérez szponzorai akadályozhatják meg Vettel érkezését?Forrás: AFP/Joe Klamar

Az F1-Insider.com értesülései szerint nem ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis a mexikói pilóta szponzorai közbeszóltak. Vettel érkezése esetén ugyanis nagy valószínűséggel a 30 éves versenyző 2022-ig tartó szerződését bontanák fel, de a portál úgy tudja, hogy

a Telmex nevű távközlési céghez kötődő vállalatok számottevő pénzt fizetnének azért, hogy a német pilótát távol tartsák az istállótól, és ezáltal biztosítsák Pérez maradását.

Az értesüléseket az is erősíti, hogy a mexikói versenyző nemrég kijelentette: maradása a szponzoraitól függ.

Tény, hogy amennyiben az információk helytállóak, a Racing Point nehéz dilemma előtt áll: mondjon le jelenlegi pilótájáról, aki a mostaninál is több pénzt hozhat, és ültessen be a helyére egy kétségtelenül nagyobb marketingértékkel rendelkező versenyzőt, vagy maradjon az idei felállás mellett? Mindenesetre Lawrence Stroll, a silverstone-i alakulatot birtokló konzorcium vezetője állítólag gondolkodási időt kért.

Vettel, akit az FIA csütörtöki sajtótájákoztatóján természetesen faggattak a témában, továbbra is kitérő válaszokat ad. A Ferrari pilótájának feltették a kérdést, hogy mit keresett Otmar Szafnauernek, a Racing Point csapatfőnökének az autójában a Brit Nagydíj után, amire azt felelte, hogy benzinkútba mentek, utána pedig elváltak útjaik.

Vettel továbbra sem izgatja magát jövőjével kapcsolatbanForrás: 2020 Pool/Motorsport Images

Miután Vettel nem akart ennél többet mondani a konkrét esetről, az istállóhoz történő igazolásról, illetve annak valószínűségéről kérdezték. A négyszeres világbajnok erre is kitérő választ adott, de azt egyértelművé tette, hogy az F1-en kívül is számos opció közül választhat.

Rengeteg lehetőségem van, persze a Forma-1-ben nem olyan sok, hiszen ki lehet számolni, hogy mennyi ülés kelt már el. Ahogyan mindig is mondtam, a legfontosabb, hogy elégedett legyek a választásommal, az idő pedig majd eldönti, hogy mi mellett teszem le a voksom. Szóval nem nagyon stresszelek rajta.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK