A Mercedes megerősítette, hogy Bottas jövőre is a csapat tagja marad

Forma-1, Valtteri Bottas, Mercedes, Magyar Nagydíj
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 18: Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP looks on in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 18, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A következő szezon során is a Mercedes színeiben versenyezhet Valtteri Bottas, erősítette meg a csapat a Forma-1 70. évfordulós Nagydíja előtt.

A Mercedes hivatalosan is megerősítette a korábban már elterjedt pletykát, miszerint Valtteri Bottas 2021-ben is a csapat versenyzője maradhat. A finn pilóta 2017-ben szegődött a világbajnok istállóhoz, azóta folyamatosan egy-egy szezonra hosszabbítanak vele, de mindig bizalmat szavaztak neki.

Bottas jövőre is a Mercedes pilótája lesz Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Bottas tavaly az összetett 2. helyezettje lett Lewis Hamilton mögött, és a közös éveik során minden alkalommal elhódították a konstruktőri világbajnoki címet. Jellemzően apolitikus, Hamiltont csak ritkán megszorító versenyző, így a csapat részéről nem volt erős indok a lecserélése mellett.

A finn pilóta 30 esztendős, eddig 8 nagydíjat nyert meg, mindet a Mercedesszel. Elmondta, büszke arra, hogy a márkát képviselheti, folyamatosan fejlődik, úgy érzi, most a valaha volt legerősebb, és az igyekezetével osztozik a Mercedes által képviselt filozófiában is. Mindig javulni akar, és újabb sikerekre éhes.

„Mióta gyermekként beleszerettem az F1-be, az az álmom, hogy világbajnok lehessek. Az idén harcban vagyok a világbajnokságért, és az, hogy a Mercedesszel maradok, a következő szezonra is a lehető legjobb helyzetbe hoz. Egy lerövidített szezon kellős közepén vagyunk, mindent bele akarok adni az összes versenyen. A múlt hétvégi defekt nagy csapás volt a Lewis elleni küzdelemben, de elszánt vagyok, hogy visszavágjak.”

Bottas elszólta magát, megerősítette, hogy Hamilton lesz a csapattársa

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a csapatnál örülnek, hogy Bottas „még legalább egy szezonra” az istállónál marad, ő is megerősítette, hogy versenyzője a pályán nyújtott teljesítmény, valamint a fizikális és a mentális felkészültség terén is az eddigi legerősebb. Kiemelte, hogy „nagyon fontos szerepet játszik a csapat általános teljesítménye” terén.

„Meggyőződésem, hogy manapság a miénk a legerősebb páros az F1-ben, és Valtteri szerződtetése fontos lépcső abban, hogy ezt az erősséget a jövőben is megtartsuk. Ő keményen dolgozik, őszinte és az egész csapattal jó kapcsolatban van, beleértve a csapattársával is, ami nem magától értetődő akkor, amikor mindkét pilóta a bajnoki címre hajt.”