Vágólapra másolva!
A Ferrari egy filmes nap keretében szerdán is pályára lépett Silverstone-ban. A volán mögött Sebastian Vettel ült, de a csapat közleménye szerint nem tesztelésre használták fel a körözést, hanem a Mugellóban esedékes jubileumra forgattak.

A Ferrari tagjai nem csupán a két nagydíjhétvégét töltik a pályán Silverstone-ban, hanem szerdán is munkához láttak. A maranellóiak második filmes napjukat használták fel, melynek keretében legfeljebb 100 kilométert, vagyis ebben az esetben 17 kört tehetnek meg, kizárólag a Pirelli által biztosított demonstrációs gumikkal.

Vettel biztosan vezette az SF1000-est

A Twitteren található fotó tanúsága szerint Sebastian Vettellel a volán mögött gördült az aszfaltra az SF1000-es. A négyszeres világbajnok nagyon küszködött az elmúlt hétvégén, részben a sorozatos technikai hibáknak köszönhetően, ezért logikus lenne, ha a Ferrari ezzel akarná valamelyest felhozni az idény végén távozó versenyzőjét.

Ugyanakkor nem valószínű, hogy Vettel számottevően profitált a mai napból, és nem csupán a táv rövidsége miatt.

A csapat közleményéből ugyanis kiderült, hogy ezúttal elsősorban az eredeti céljára használták fel az alkalmat, és a Ferrari 1000. futamára készítettek fotókat és videókat.

Ha minden jól megy, és az addig hátralévő versenyeken legalább az egyik Ferrari el tud rajtolni, akkor a csapat hazai pályán, Mugellóban ünnepelheti a jubileumot. Ezen a ponton azonban fontos megjegyezni, hogy a statisztikák szerint a Toszkán Nagydíj a Ferrari mint konstruktőr 1000. versenye lesz, ugyanis az 1950-es Francia Nagydíjon a gyári istálló pilótái nem vettek részt, ellenben Peter Whiteheaddel, aki egy privát autót vezetett.

Ennek következtében a Scuderia 1000. versenye valójában az Orosz Nagydíjra esik.

Annak ellenére, hogy most a forgatásé volt a főszerep, Vettel számára valószínűleg nem volt haszontalan a körözés. A német pilóta kiemelte, örül, hogy a mezőny ismét Silverstone-ban fog versenyezni, mivel ez lehetőséget biztosít arra, hogy megtalálják azokat a beállításokat, amelyek segítségével jobban érezheti magát az autóban. A múlt héten szerzett adatok pedig sokat fognak ebben segíteni.

Vettel örül, hogy ismét Silverstone-ban versenyezhetnek Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Enrico Cardile, a nemrég létrehozott teljesítményfejlesztésért felelős részleg vezetője kijelentette, a csapat nem készül újításokkal a hétvégére. A beállítások meghatározásánál ugyanakkor figyelembe kell venniük az ezúttal is melegnek ígérkező időjárást, valamint az eggyel lágyabb gumikiosztást. Hozzátette, tisztában van vele, hogy jelenleg nem a győzelemért harcolnak, de így is rendkívül motiváltak.