Vágólapra másolva!
Mókás versenyt szerveztek Lewis Hamiltonnak, Valtteri Bottasnak és Toto Wolffnak a Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban. A két élpilóta móresre tanította főnökét, de azért a csapat első embere is megállta a helyét.

Tavaly ünnepelte a Mercedes a motorsportokban való részvétele 125. évfordulóját, ennek apropóján Silverstone-ban felvonultatták a márka sporttörténetének több emlékezetes autóját is. Ha már ott voltak, Lewis Hamilton és Toto Wolff kölcsönvett két DTM-es veteránautót, és mókás, spontán versenyre keltek a Brit Nagydíj helyszínén.

Még az idei autó bemutatójának idején a Mercedes ismét Silverstone-ba utazott, és a W11-es bejáratása mellett arra is maradt idő, hogy a Sky Sports közreműködésével újabb buliversenyt tartsanak, ezúttal már Valtteri Bottast is bevonva. A két versenyző és főnökük ezúttal Mercedes-AMG GT-ket kapott kölcsön, de így is alig lehetett levakarni az arcukról a vigyort.

Ennek oka, hogy lényegében az autóversenyzés összes írott és íratlan szabályát megszegték, sőt, a szervezők is menet közben döntötték el, hogy a rajtsorrend inkább fordított legyen. Az alkalom lényege azonban nem is feltétlenül az volt, hogy melyikük nyeri a futamot, hanem az, hogy a gépezetté vált Forma-1 mellett legyen lehetőség némi örömautózásra is.

Ez a látottak alapján sikerült.

Hamilton és Bottas a rádión folyamatosan csipkelődött Wolff-fal, aki magára vette csetlő-botló úrvezető szerepét, holott korábban instruktorként is dolgozott és alacsonyabb kategóriás formulaautókkal, valamint GT-kkel maga is versenyzett. A végeredmény néhány perces önfeledt száguldozás, amiből sokkal több kellene a sportágba.

Wolff nem csupán a versenyzőivel mókázott Silverstone-ban, a csapat Twitter-oldala kedden nyilvánosságra hozott egy belső levelet is, amit a csapatfőnök minden dolgozónak megküldött. Az osztrák üzletember ebben személyes hangvétellel köszönte meg mindenkinek az erőfeszítéseket, még a Stájer Nagydíj után.

Wolff sikerének kulcsa, hogy egyben tudja tartani a Mercedes csapatát és jól megérti magát a munkatársaival Forrás: Daimler AG/Steve Etherington

„Kedves Mindenki! 26 évvel ezelőtt, amikor instruktorként dolgoztam a régi Österreichringen (a mai Red Bull Ringen), legalább százszor megtettem a 200 km-es utat Bécs és Spielberg között. Egy huszonvalahány éves fiú voltam, aki arról álmodott, hogy autóversenyző lesz. Minden egyes utat élveztem, noha néha alig volt pénzem benzinre.

„Hálás vagyok mindannyiuknak, amiért hozzájárultak ahhoz, hogy ez a csapat azzá váljon, ami mára lett, és megadták nekem ezt a különleges pillanatot.”