Társoldalunk:

Albon jól van a balesete után, Verstappent nem zavarja a 14. hely

2020.07.31. 19:53

Alexander Albon elmondta, nagyon hirtelen tört ki az autó hátulja, ezért szenvedett balesetet a második szabadedzés közepén. A történtek ellenére a thai pilóta optimistán várja a következő két napot, hasonlóan Max Verstappenhez, aki nem csak saját magának köszönheti gyenge helyezését.

Biztató napot zárt a Red Bull Silverstone-ban, miután Max Verstappen az élen végzett az első szabadedzésen, míg Alexander Albon 2. helyen zárta a késő délutáni gyakorlást. Ez utóbbit azonban a thai pilóta idő előtt fejezte be, mivel a Stowe-kanyarban kipördült, és a falnak ütközött. Albon megerősítette, hogy nem esett baja, és elmondta, hogy belülről mit érzett a baleset előtti pillanatokban.

Albon balesete a második szabadedzésen

„Jól vagyok, annyira nem volt szörnyű – nyilatkozta. – Az volt a baj, hogy az autó hátulja nagyon gyorsan indult el, és küszködtem azzal, hogy helyrehozzam. Egy ponton azt hittem, hogy megvan, de a következő pillanatban már ide-oda csúszkáltam. Majd megnézzük az adatokat, hogy lássuk, mi történt pontosan.”

A történtek ellenére a thai pilóta optimista a hétvége további részét illetően, hiszen a hungaroringi gyengélkedés után a Red Bull ezúttal sokkal jobban muzsikált.

Persze ő is tudja, hogy a szombati, illetve vasárnapi eredmények nagyban függenek az időjárástól, valamint attól, hogy a többi csapat, különösen a Mercedes mennyit tartalékolt.

„Úgy gondolom, hogy csapatként előreléptünk – vélekedett. – Rosszabbra számítottunk, de már az első szabadedzés első körétől jó érzés volt vezetni az autót. Biztos vagyok benne, hogy a Mercedes nagyon sokat rejteget, szóval holnap oda kell figyelni rájuk, de a mi részünkről a kocsi sokkal stabilabb lett, és jobban megértettük a viselkedését. A szél és a hőmérséklet teljesen más lesz, mint amilyen ma volt, úgyhogy bizonyos szempontból a nulláról fogunk indulni, de idáig jól állunk.”

Hasonlóan vélekedett csapattársa, Verstappen is. A holland pilóta elárulta, hogy a gyorskörében feltartották, és ugyan konkrét nevet nem említett, de a közvetítésben még a rádióüzenetét is bejátszották arról, hogy Romain Grosjeanra panaszkodik. A 22 éves versenyzőt nem izgatja túlságosan, hogy ennek következtében csupán a 14. helyen fejezte be az edzést.

„A péntek végső soron nem számít, és egyébként nem volt rossz napunk. Folyamatosan fejlődünk, új alkatrészeket próbálunk ki, és úgy néz ki, működnek, aminek örülök. Persze vannak területek, ahol még javulhatunk, és pénteken egyébként sem tudjuk, hogy a többiek mit csinálnak. Tovább dolgozunk, de ma sokkal jobb volt vezetni az autót. A hosszú etapokon szintén megfelelőnek tűnt a tempónk, de ki tudja, milyen idő lesz a hétvége további részében, és ennek milyen hatásai lesznek. Összességében pozitív napot zártunk, aztán holnap meglátjuk, hol állunk valójában.”

Verstappen szerint a Red Bull további szereplése a hétvégén számos tényezőtől függForrás: Getty Images/Bryn Lennon Getty Images/Bryn Lennon Getty Images

Miután Albon balesetét követően az edzést újraindították, Verstappen gyanúsan sokáig maradt bent a bokszban, és csak a gyakorlás vége felé ment ki újra a pályára. A Red Bull pilótája azonban nem említette, hogy bármilyen problémával küszködtek volna, úgyhogy ennek valószínűleg nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK