Hetek is eltelhetnek, mire eldől Vettel jövője

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Brit Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 30: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari walks the track during previews ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 30, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel továbbra is kivár, egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy folytatja-e a pályafutását a Forma-1-ben.

Továbbra is Sebastian Vettel jövője az egyik központi kérdés a Forma-1-ben, de két héttel a Magyar Nagydíj után, a silverstone-i sajtónapon sem került közelebb a közvélemény a megoldáshoz. A német pilótát legutóbb a Racing Pointtal hozták összefüggésbe, arról is pletykáltak, hogy Sergio Pérez szerződését július 31-ig fel kell bontani ahhoz, hogy Vettelt le lehessen szerződtetni, de Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azt mondta, ő úgy tudja, hogy korábbi protezsáltjának több ideje van.

Nagy talán Vettel sorsa Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi

Ezzel egybevág Vettel csütörtöki állásfoglalása is. A Ferraritól a szezon végén távozó pilóta ismét elmondta, egyelőre nincs miről beszámolnia.

„Ha tudnám a választ, megmondanám, de pillanatnyilag nem ez a helyzet, és szerintem valószerű, hogy türelmesnek kell lennünk és várnunk kell még egy kicsit. Ez hetekig is tarthat vagy annál is tovább. Idővel eldől majd.”

„Nem sietek, azt akarom, hogy a számomra helyes döntést hozzam meg, aztán haladjak tovább. Világossá tettem, hogy a megfelelő csomaggal sokat nyújthatok. Azon múlik, hogy az ember milyen lehetőségek közül választhat.”

Vettel kijelentette, úgy érzi, hogy fizikálisan és a vezetés terén nem romlott a teljesítménye az elmúlt évek során. Azt viszont nem tudta megerősíteni, hogy folytatja-e a pályafutását.

„Nagy szabályváltozás jön 2022-ben, ez nagyon izgalmas is lehet meg nem is, ezt most itt ülve nem tudhatjuk. Az ember mindig reméli, hogy jobb lesz, és a sportág rajongójaként én is ezt teszem, de azt még nem tudom, hogy itt leszek-e vagy sem.”