Sainzot meglepte, hogy a Ferrari mélyen kielemezte eddigi karrierjét

Forma-1, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Ferrari, McLaren, Magyar Nagydíj
HUNGARORING, HUNGARY - JULY 17: Sebastian Vettel, Ferrari SF1000, leads Carlos Sainz, McLaren MCL35 during the Hungarian GP at Hungaroring on Friday July 17, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz elárulta, nem gondolta volna, hogy a Ferrarinál ennyire részletesen megvizsgálják eddigi karrierjét, mielőtt úgy döntöttek, hogy ő lesz Sebastian Vettel utódja. A spanyol pilóta még nem járt Maranellóban, és a közeljövőben nem is tervez ellátogatni leendő munkáltatójának központjába.

Az átigazolási piac eddigi legfontosabb mozzanata még május közepén zajlott, amikor a Ferrari bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést Sebastian Vettellel, majd két nappal később az is kiderült, hogy Carlos Sainz lesz a négyszeres világbajnok utódja.

Sainz meglepődött azon, hogy az élcsapatok milyen szintű elemzéseket végeznek a pilótákról Forrás: Getty Images/xpbimages.com/Xpb Images

A 25 éves versenyző tavaly azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy rendre közvetlenül az élcsapatok mögött végzett, nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy a McLaren viszonylag simán megszerezze a konstruktőri bajnokság 4. helyét. Teljesítményét a Brazil Nagydíjon elért 3. helyével koronázta meg, de a spanyol versenyző nem gondolja, hogy a Ferrari döntése ezen múlott volna.

– nyilatkozta az ESPN-nek. – Versenyről versenyre vizsgálják őket, jóval részletesebben, mint ahogyan én azt elképzeltem. Biztos vagyok benne, hogy az előző idényeimet is megnézték, nem csak a Brazíliában elért pódiumot, emellett pedig a kiegyensúlyozottságot és az összetettben elért 6. helyet is figyelembe vették.”

Sainz hozzátette, nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy a csapatok mennyi szempontot elemeznek, akár egyénekre lebontva is. Ez a megvilágosodás egyúttal meg is nyugtatta, mert sokáig azt hitte, hogy a középmezőnybeli pilótákat nem nagyon figyelik, és a televízió sem sokszor mutatja őket. Igaz, ez utóbbi rá nagyon is igaz volt a tavalyi szezonban, olyannyira, hogy a közösségi médiában folyamatosan ment erről a viccelődés.

A koronavírus-járvány miatt Sainz szokatlanul korán, már a szezonnyitó előtt megegyezett a Ferrarival, ráadásul a tárgyalások sem személyesen, hanem Zoomon keresztül zajlottak.

Ennek tudható be, hogy még Maranellóban, a Scuderia központjában sem járt, és annak ellenére, hogy John Elkann elnök elmondása szerint mind ő, mind Charles Leclerc ott fog lakni, ez még egy ideig nem is fog változni.

„Még nem voltam ott, és a szerződésem, valamint a [jelenlegi] csapatom iránti elkötelezettségem miatt nem tervezem, hogy a következő hónapokban bármivel is kapcsolatba kerüljek, aminek köze van a Ferrarihoz.”

Sainz a McLaren iránt érzett hálából is szeretne leendő csapata előtt végezni Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

Csapattársa, Lando Norris nemrég megemlítette, hogy néha szokott viccelődni a spanyol pilótával arról, hogy gyengébb istállóhoz igazol. A Ferrari teljesítménye azonban nem bosszantja Sainzot, sőt, mindent megtesz azért, hogy a McLaren idén a maranellóiak előtt végezzen, főleg azok után, ahogyan a csapattagok távozásának hírére reagáltak.

– emlékezett vissza. – A szerelőknek és mindenki másnak is volt egy kedves szava hozzám, emiatt pedig szeretnék szépen búcsúzni a McLarentől, és előrébb végezni, mint a következő csapatom. Mindenki lehetővé tette, hogy egy ennyire nehéz döntés után is jól érezzem magam.”