A McLaren nem vált irányt, csak motort vásárol a Mercedestől

Forma-1, Lando Norris, McLaren, Magyar Nagydíj
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 19: Lando Norris of Great Britain driving the (4) McLaren F1 Team MCL35 Renault makes a pitstop during the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 19, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Továbbra is csak motort kíván vásárolni a McLaren a Mercedestől, erősítette meg Andreas Seidl, aki elégedett a Renault munkájával is.

Az idei szezon egyik meglepetése a McLaren szereplése, a wokingi istálló elsősorban a tempós Red Bull Ringen teljesített jól, ennek köszönhetően a konstruktőri világbajnokság 3. helyén áll, és Lando Norris révén dobogós helyet is ünnepelhetett. Ez főleg annak fényében figyelemre méltó, hogy továbbra is csak az ügyfelei tudnak a dobogóra jutni, a gyári istálló nem.

Eddig Norris eredményei húzzák a csapatot a konstruktőri világbajnokságban Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Ez jövőre mindenképpen megváltozik, mert a McLaren visszatér a Mercedes táborába, és a gyári istállóhoz, a Racing Pointhoz, valamint a Williamshez hasonlóan a pilótáik a csillagos márka erőforrásait használják majd. Az ügyfelek hozzáállása között viszont lényeges az eltérés, míg a Racing Point a teljes hajtásláncot a Mercedestől vásárolja (és a rossznyelvek szerint az egész tavalyi autót lemásolták), addig a Williams a függetlenségre szavaz, és önállóan építik a sebességváltót.

Erre készül a McLaren is: Andreas Seidl csapatfőnök a Motorsport-Totalnak kijelentette, nem változtatnak az eddigi stratégián. „Jövőre a Mercedes motorját építjük be az autónkba, de a sebességváltó lecserélését sohasem terveztük, továbbra is a sajátunkat használjuk majd” – szögezte le a német szakember.

Seidl lényeges előrelépésnek tartja, hogy a McLaren az első három hétvégét mindkét autóval befejezte, így a megbízhatóságuk egyelőre kiváló, ezért köszönetet mondott a Renault-nak is.

„Jól sikerült a téli tesztelés Barcelonában, ahol sok kilométert tettünk meg, és ez most megtérül – összegzett. – Ez kulcsfontosságú a pontszerzéshez. Köszönetet kell mondanom a Renault-nál dolgozó kollégáknak is, mert ők is megtették a magukét ahhoz, hogy ilyen állóképesek lehessünk.”

A McLaren eddigi jó szereplése elsősorban Lando Norrisnak köszönhető, az istálló 41 pontjából eddig 26-ot a brit fiatal gyűjtött be, míg Carlos Sainz 15 pontot gyűjtött. A wokingiak egyelőre a Red Bull Ringen bizonyítottak, a kanyargós Hungaroringen az egész hétvégén nem voltak jó formában, végül Sainz a 9. helyezett lett, amivel 2 pontot gyűjtött.